Iga Swiatek Simona Halep Iga Swiatek Indian Wells Simona Halep Iga Swiatek live Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO S-au umilit reciproc la Roland Garros, dar acum anticipează o luptă dură! Rezultatele meciurilor directe între Halep și Swiatek

Iga Swiatek a declarat că meciul jucat cu Simona Halep la Roland Garros, în 2019 a ajutat-o să își înceapă ascensiunea înspre vârful clasamentului WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 10:42
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 13:03

Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA) traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. Campioană în turneul WTA 1000 de la Doha, jucătoarea poloneză și-a dovedit reziliența în primele patru meciuri jucate în California, pierzând primul set în trei dintre acestea și reușind să bifeze reveniri complete.

Prefațând semifinala cu Simona Halep - programată sâmbătă-dimineață, după ora 03:00 - Iga Swiatek a spus că se așteaptă la o luptă strânsă, vorbind în termeni similari cu cei utilizați de Simona Halep. 

Iga Swiatek: „Simona Halep a fost prima jucătoare mare pe care am înfruntat-o în circuit.”

„Știu că Simona e o luptătoare, la fel ca mine, iar acesta este motivul pentru care meciurile noastre sunt atât de strânse, dar, pe de altă parte, am jucat meciuri în care una dintre noi a fost în formă grozavă și s-au încheiat devreme.

Nu mă aștept la nimic, vreau să fiu concentrată pe mine însămi și să continui ce am făcut de-a lungul întregului turneu. Cred că va fi un meci grozav, dar niciodată nu știi la ce să te aștepți în tenis,” a declarat Iga Swiatek. 

Cum consideră Iga Swiatek că s-a schimbat, de la primul meci jucat împotriva Simonei Halep

Chestionată despre modul în care crede că și-a transformat jocul, din 2019 încoace, când a jucat prima dată împotriva Simonei Halep, Iga Swiatek a oferit o replică impresionantă. 

„Mi-am dezvoltat toate aspectele jocului de atunci, inclusiv psihicul. Simt că am devenit adult între timp. Atunci, nu mi-am simțit corpul, din cauza faptului că jucam prima dată pe un stadion ca Philippe Chatrier.

Totul s-a schimbat și cred că acel meci mi-a dat multă experiență. A fost primul meci în care am înfruntat o jucătoare mare ca Simona Halep. 

Multe s-au schimbat și mă bucur că acum sunt capabilă să joc bine împotriva jucătoarelor de top,” a adăugat Iga Swiatek.

Rezultatele meciurilor directe dintre Simona Halep și Iga Swiatek

  • Optimi, Roland Garros 2019: 6-1, 6-0 pentru Simona Halep
  • Optimi, Roland Garros 2020: 6-1, 6-2 pentru Iga Swiatek
  • Optimi, Australian Open 2021: 3-6, 6-1, 6-4 pentru Simona Halep

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!