VIDEO Suma cu care a fost amendat Novak Djokovic după ce și-a distrus racheta la Wimbledon

Novak Djokovic racheta Wimbledon Tenis
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2023, 16:40
Data actualizarii: Marti 18 Iulie 2023, 16:47

Tenismenul sârb s-a enervat în setul decisiv al finalei cu spaniolul Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic a fost amendat cu 8.000 de dolari după ce şi-a distrus racheta de unul dintre stâlpii fileului, în timpul finalei turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, pierdută duminică în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, informează DPA.

All England Lawn Tennis Club a confirmat că Djokovic a fost sancţionat pentru "abuz de rachetă" în cursul meciului respectiv.

Djokovic şi-a arătat frustrarea după ce nu a reuşit să facă break pe serviciul adversarului său, iar apoi a pierdut un ghem când se afla la serviciu, în setul decisiv al întâlnirii disputate pe terenul central.

Arbitrul Fergus Murphy, care mai devreme îl atenţionase pe sârb sârb pentru depăşirea timpului, a emis imediat un avertisment pentru o încălcare a codului.

Dezamăgirea lui Djokovic a crescut pe măsură ce tânărul său adversar (20 de ani), numărul unu mondial, a profitat din plin pentru a obţine victoria cu 1-6, 7-6 (8-6), 6-1, 3-6, 6-4, după patru ore şi 42 de minute de joc.

Carlos Alcaraz şi-a trecut în palmares al doilea său titlu de Mare Şlem, după cel de la US Open 2022, împiedicându-l totodată pe Novak Djokovic să cucerească al 24-lea său trofeu major.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!