Simona Halep Anastasia Potapova razboi ucraina rusia Simona Halep WTA 1000 Cincinnati Simona Halep WTA Cincinnati 2022 Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Prima adversară a Simonei Halep de la Cincinnati, implicată într-un scandal uriaș, izbucnit din cauza unui steag ucrainean

Anastasia Potapova și Anna Kalinskaya s-au declarat ofensate de prezența unei spectatoare care a purtat un steag ucrainean, în tribunele unui teren secundar la Cincinnati. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 09:45
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 07:04

Simona Halep - Anastasia Potapova 6-4, 3-6, 6-3
în primul tur la Cincinnati

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) nu va debuta în turneul WTA 1000 de la Cincinnati contra cehoaicei Karolina Muchova, conform tragerii la sorți, ci împotriva rusoaicei Anastasia Potapova. 

Accidentată la încheietura mâinii drepte, Karolina Muchova s-a retras din competiție, lăsându-i loc pierzătoarei norocoase din Federația Rusă, învinsă de compatrioata Anna Kalinskaya, în finala calificărilor. 

Simona Halep o conduce pe Anastasia Potapova cu 3-0 la meciurile directe

Halep și Potapova s-au duelat de două ori anul trecut, pe hard, la Melbourne și Moscova, jucătoarea din țara noastră impunându-se de fiecare dată fără să piardă set, 6-4, 6-4, respectiv 6-1, 6-4. 

Învinsă cu 7-5, 6-1 de Anna Kalinskaya în calificări, Anastasia Potapova și conaționala sa au ajuns în mijlocul unui scandal izbucnit la Cincinnati. 

Rusoaicele Anna Kalinskaya și Anastasia Potapova, deranjate de prezența unei spectatoare care a purtat un steag ucrainean

În timpul primului set al meciului, una dintre jucătoare s-a plâns arbitrului de scaun, Morgane Lara, referitor la o femeie care stătea în tribune purtând un steag ucrainean asupra sa.

Lola, spectatoarea care a adus steagul ucrainean în tribune a purtat pe cap o coroniță cu flori tradițional ucraineană a fost motivul pentru care arbitrul de scaun a oprit partida și s-a îndreptat către aceasta, transmițându-i că nu e frumos gestul pe care îl face.

„Nu e frumos nici să invadezi o țară,” i-ar fi replicat Lola arbitrului de scaun. 

Deși organizatorii turneului au motivat decizia de a o înlătura pe Lola din tribune spunând că mărimea steagului era prea mare, spectatoarea în cauză a demonstrat că s-a conformat tuturor regulilor impuse spectatorilor. 

Forțele de ordine au escortat-o pe Lola până la mașină, unde i s-a permis să își depoziteze steagul, pentru a putea reveni în baza turneului Western & Southern Open de la Cincinnati. 

Modifică setările cookies