VIDEO Prima adversară a Simonei Halep de la Cincinnati, implicată într-un scandal uriaș, izbucnit din cauza unui steag ucrainean

Simona Halep Anastasia Potapova razboi ucraina rusia Simona Halep WTA 1000 Cincinnati Simona Halep WTA Cincinnati 2022 Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 09:45
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 07:04

Anastasia Potapova și Anna Kalinskaya s-au declarat ofensate de prezența unei spectatoare care a purtat un steag ucrainean, în tribunele unui teren secundar la Cincinnati. 

Simona Halep - Anastasia Potapova 6-4, 3-6, 6-3
în primul tur la Cincinnati

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) nu va debuta în turneul WTA 1000 de la Cincinnati contra cehoaicei Karolina Muchova, conform tragerii la sorți, ci împotriva rusoaicei Anastasia Potapova. 

Accidentată la încheietura mâinii drepte, Karolina Muchova s-a retras din competiție, lăsându-i loc pierzătoarei norocoase din Federația Rusă, învinsă de compatrioata Anna Kalinskaya, în finala calificărilor. 

Simona Halep o conduce pe Anastasia Potapova cu 3-0 la meciurile directe

Halep și Potapova s-au duelat de două ori anul trecut, pe hard, la Melbourne și Moscova, jucătoarea din țara noastră impunându-se de fiecare dată fără să piardă set, 6-4, 6-4, respectiv 6-1, 6-4. 

Învinsă cu 7-5, 6-1 de Anna Kalinskaya în calificări, Anastasia Potapova și conaționala sa au ajuns în mijlocul unui scandal izbucnit la Cincinnati. 

Rusoaicele Anna Kalinskaya și Anastasia Potapova, deranjate de prezența unei spectatoare care a purtat un steag ucrainean

În timpul primului set al meciului, una dintre jucătoare s-a plâns arbitrului de scaun, Morgane Lara, referitor la o femeie care stătea în tribune purtând un steag ucrainean asupra sa.

Lola, spectatoarea care a adus steagul ucrainean în tribune a purtat pe cap o coroniță cu flori tradițional ucraineană a fost motivul pentru care arbitrul de scaun a oprit partida și s-a îndreptat către aceasta, transmițându-i că nu e frumos gestul pe care îl face.

„Nu e frumos nici să invadezi o țară,” i-ar fi replicat Lola arbitrului de scaun. 

Deși organizatorii turneului au motivat decizia de a o înlătura pe Lola din tribune spunând că mărimea steagului era prea mare, spectatoarea în cauză a demonstrat că s-a conformat tuturor regulilor impuse spectatorilor. 

Forțele de ordine au escortat-o pe Lola până la mașină, unde i s-a permis să își depoziteze steagul, pentru a putea reveni în baza turneului Western & Southern Open de la Cincinnati. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!