Daniil Medvedev ATP Tenis Tenis

Rusul Medvedev, noul lider mondial din tenis, mesaj de pace după ce Rusia a invadat Ucraina

Victorie clară pentru Medvedev la turneul ATP de la Acapulco, la scurt timp după ce a devenit noul lider mondial din tenis.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 08:29
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 08:38

Daniil Medvedev a sărbătorit noul său statut de lider al clasamentului mondial printr-o victorie în două seturi, 6-2, 6-3, în faţa japonezului Yoshihito Nishioka, joi, în sferturile de finală ale turneului ATP de la Acapulco, dotat cu premii totale de 1.678.065 de dolari.

La finalul meciului, rusul a vorbit despre situația tensionată din Ucraina, acolo unde vecinii noștrii se confruntă cu o invazie din partea Rusie și a pledat pentru pace.

„Ca jucători de tenis promovăm pacea în întreaga lume. Am fost în multe țări diferite de când eram junior și nu îmi este ușor să aud toate aceste știri. Sunt pentru pace”, a spus tenismenul rus Daniil Medvedev, noul număr unu mondial.

Pentru prima oară din 2004, fotoliul de lider ATP revine unui jucător din afara "Big Four", grupul compus din vedetele Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray, potrivit Agerpres.
 
Daniil Medvedev îl va avea ca adversar în semifinale pe Rafael Nadal, într-o reeditare a finalei Openului Australiei 2022, câştigată de spaniol, care a cucerit cu această ocazie al 21-lea său titlu de Mare Şlem, un nou record pentru era Open.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!