Tenis

Simona Halep își umilește adversara în setul decisiv și se califică în semifinale! Halep - Paolini 4-6, 7-5, 6-0

Simona Halep o așteaptă pe Jaqueline Cristian în semifinalele turneului WTA 250 de la Linz. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 21:39
Data actualizarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 21:40

Simona Halep - Jasmine Paolini 4-6, 7-5, 6-0

Simona Halep a reușit cea mai entuziasmantă victorie, de la revenirea în circuitul WTA. Sportiva din România a revenit de la 4-6, 4-5 în confruntarea cu Jasmine Paolini, evitând la limită o înfrângere care nu ar fi surprins pe nimeni, având în vedere calitatea înaltă a jocului prestat de sportiva italiană în primele două seturi. 

Menținându-și dorința de a câștiga, dar nu și calmul pe durata celor două ore și 14 minute de joc, Simona Halep și-a eclipsat oponenta fără echivoc în setul decisiv, administrându-i un dureros 6-0 pentru a-și securiza prezența într-a doua semifinală consecutivă de turneu WTA. 

În semifinale, Simona Halep și Jaqueline Cristian ar putea reedita sfertul de finală al Openului Transilvaniei. La Cluj-Napoca, Halep a învins-o pe Cristian, scor 6-1, 6-1. Al doilea meci direct între cele două românce va avea loc doar în cazul în care Jaqueline Cristian va trece de numărul 32 mondial, Veronika Kudermetova. 

6-0: Game, set & meci, Simona Halep! A fost prima victorie cu revenire de scor în trei seturi de la revenirea în circuit pentru sportiva din România, care va reveni între primele douăzeci de jucătoare ale lumii, începând cu data de 15 noiembrie. 

5-0: Triplu break, Simona Halep! Românca este aproape să îi administreze un „bagel” Jasminei Paolini în setul decisiv. Doar un game o mai desparte pe favorită de un set adjudecat la zero. 

4-0: Asul cu numărul 2 securizează al doilea hold pentru Simona Halep în setul decisiv, care se distanțează confortabil și se apropie cu pași siguri de prezența în a doua semifinală consecutivă în circuitul WTA. 

3-0: Halep rezistă și se impune în prelungirile acestui game pentru a-și procura un avantaj de două break-uri. 

2-0: As pentru sportiva din țara noastră, pentru a încheia cu brio un game important în începutul setului final. Românca are în continuare o stare de nervozitate crescută, dar ritmul jocului a crescut, în vreme ce presiunea unui rezultat mare continuă să afecteze jocul italiencei. 

1-0: Simona Halep revine de la 0-40 și bifează break-ul în startul decisivului! 

Setul 3: 

Setul 2: 

7-5: Game & set, Simona Halep! Românca a evitat la limită eliminarea, după ce Jasmine Paolini a avut set și break avans, în setul doi. 

6-5: Jasmine Paolini cedează, iar Simona Halep face break la zero și își procură ocazia de a servi pentru a câștiga setul secund. Un scenariu greu de anticipat în urmă cu două game-uri, când Halep servea pentru a rămâne în meci. 

5-5: Simona Halep nu renunță la luptă! Serviciul face diferența în acest game, iar setul doi intră în prelungiri, spre deosebire de primul. 

4-5: Jasmine Paolini salvează mingi de break și revine incredibil în cel mai pasionant game al meciului. Italianca are avantaj în finalul setului doi. 

4-4: Simona Halep egalează, cu un game eficient pe propria servă, terminat la 15. 

3-4: Replică solidă din partea Jasminei Paolini, care încheie game-ul fără să piardă niciun punct. 

3-3: Game la 15 pentru Simona Halep, care câștigă al doilea game la rând. 

2-3: Break crucial semnat de Simona Halep, la finalul celui mai lung și disputat game din această partidă. Admirabilă defensiva Simonei Halep și răbdarea cu care a rezistat în prelungirile game-ului. 

1-3: Paolini face break-ul, pierzând un singur punct în acest game, iar lipsa de mobilitate a Simonei Halep se arată din nou pe tabela de marcaj, în manieră negativă. 

1-2: Hold alb pentru Jasmine Paolini, iar dispoziția proastă de joc a Simonei Halep continuă să fie evidentă și în setul secund. Oboseala și lipsa unui număr mare de meciuri jucat în acest sezon ar putea să se numere printre factorii care o împiedică pe Simona Halep să performeze la cel mai înalt nivel în această confruntare. 

1-1: Constanța e problema Simonei Halep în această seară. Re-break la zero semnat de Jasmine Paolini. 

1-0: Break, Simona Halep! Setul 2 începe favorabil româncei, cu un șir de retururi convingătoare. 

Setul 1: 

4-6: Rever trimis în plasă de Simona Halep la a doua minge de set procurată de Jasmine Paolini, care se impune meritat în primul set, pe fondul unui joc de picioare activ și al unor alegeri tactice mai inspirate. Nivelul de joc al Simonei Halep nu a convins în manșa întâi, românca arătându-se cu o viteză în spatele jucătoarei din Italia. 

4-5: Primele mingi de break vin abia în game-ul 9, dar aduc și primul break pentru Simona Halep, în cel mai important moment al setului de până acum. Halep, obligată să își țină serviciul, la reluarea jocului, pentru a nu pierde setul. 

3-5: Jasmine Paolini returnează eficient, dar Simona Halep rezistă în prelungirile game-ului, pe care îl închide cu un as. Nevoia de break e acum obligatorie pentru sportiva din România. 

2-5: Fără minge de break în fața Jasminei Paolini, Simona Halep împinge din nou game-ul în prelungiri, dar cedează la limită, permițându-i oponentei să capete din nou o diferență de trei game-uri avans. 

2-4: Game adjudecat cu mari emoții de Simona Halep, la treizeci. La scorul de 15-egal, Jasmine Paolini a comis o eroare neforțată neașteptată, în zona fileului, scăpând-o pe Simona Halep de o situație realmente delicată. 

1-4: Hold făcut în prelungiri de Jasmine Paolini, în timp ce Simona Halep pare că încă își caută reperele în acest debut de meci. Nici intensitatea jocului de picioare al Simonei Halep nu impresionează, până în acest moment.  

1-3: Game alb pentru Simona Halep, care servește solid în acest game și se înscrie pe tabela de marcaj, dar mai are un break de recuperat, pentru a echilibra situația. 

0-3: Impresionantă calitate la serviciu pentru Jasmine Paolini, o jucătoare cu o înălțime de 1,60 metri. Italianca bifează al doilea hold fără punct pierdut și se distanțează în startul sfertului de finală. 

0-2: Simona Halep ratează o dreaptă în cross, iar Jasmine Paolini reușește break-ul la treizeci. Start îndrăzneț de partidă din partea jucătoarei mai slab cotate.

0-1: Game la zero câștigat de italiancă în startul partidei, care are un ritm mai accelerat decât Simona Halep atât în jocul de picioare, cât și în lovituri. 


Simona Halep și-a luat revanșa în fața Aliaksandrei Sasnovich, după înfrângerea suferită la Indian Wells și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției WTA 250 de la Linz, grație unei victorii în două seturi, scor 7-5, 6-3. 

Dacă în turul 2 sportiva din România a trecut de ocupanta numărului 85 mondial, oponenta din sferturile de finală este la un pas de top 50 WTA, Jasmine Paolini (25 de ani) ocupând poziția 51 în ierarhia globală. 

În urma eliminării suferite de Emma Răducanu în turul 2, Simona Halep a devenit principala favorită la câștigarea trofeului pus în joc la Linz. 

Simona Halep și Jaqueline Cristian, la un pas de o semifinală 100% românească la Linz

Paolini abordează acest meci cu încredere, dar și având un bagaj de oboseală căruia i se va suprapune un meci complicat, cu Simona Halep. În primele două tururi, Jasmine Paolini le-a învins în trei seturi pe Dayana Yastremska (97 WTA, scor 6-4, 3-6, 6-2) și pe Saisai Zheng (87 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4). 

Confruntarea din sferturi va fi a doua întâlnire directă dintre Halep și Paolini. Simona Halep a mai întâlnit-o pe italiancă o singură dată, în turneul WTA 1000 de la Roma din 2020, când românca se impunea în minim de seturi, scor 6-3, 6-4. 

2021 este sezonul în care Jasmine Paolini a reușit câștigarea primului titlu WTA, la Portoroz, succes dublat de victoria în proba de dublu de la Hamburg, obținută alături de Jil Teichmann. 

Fără niciun rezultat în săptămâna a doua de concurs la un turneu de mare șlem, Jasmine Paolini se poate mândri însă cu 32 de succese bifate în acest sezon și poate fi o amenințare pentru Simona Halep, în drumul româncei către primul trofeu din actuala stagiune.

Programul zilei de miercuri, 10 noiembrie

  • Nu mai devreme de ora 18:00 - Simona Halep - Jasmine Paolini
  • După ora 19:30 - Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova

Partida va începe nu mai devreme de ora 18:00, imediat după încheierea duelului dintre Xinyu Wang și Alison Riske. 

După terminarea meciului Simonei Halep, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe Veronika Kudermetova, iar câștigătoarea acestui meci se va duela cu învingătoarea partidei Halep vs. Paolini, în faza semifinalelor. 

Modifică setările cookies