Tenis

Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich 7-5, 6-3 | Victorie muncită pentru Halep, care se califică în sferturi la Linz! Cu cine va juca 

Sportiva din România și-a asigurat prezența în sferturi la Linz!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 18:00
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 19:24

Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich 7-5, 6-3

Simona Halep va juca în sferturile de finală împotriva Jasminei Paolini (51 WTA), care a eliminat-o pe Saisai Zheng (87 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4. Simona Halep a mai întâlnit-o pe italiancă o singură dată, în turneul WTA 1000 de la Roma din 2020, când românca se impunea în minim de seturi, scor 6-3, 6-4. 

Setul 2: 

6-3: GAME! SET! MATCH! Simona își face treaba pe propriul serviciu și câștigă jocul! 

5-3: Sasnovich servește perfect și reușește să ia punctul pentru a rămâne în meci! Simona servește pentru a închide jocul. 

5-2: Cu ușurință, Simona Halep se desprinde din nou la trei game-uri în față, bifând hold-ul fără să piardă punct. 

4-2: Game făcut de Sasnovich la cincisprezece. 

4-1: Simona Halep servește al șaselea as al partidei și se distanțează la trei în față, în setul secund. Sportiva din țara noastră, aproape să își ia revanșa pentru eșecul suferit în fața bielorusei la Indian Wells. 

3-1: Sasnovich nu renunță la luptă și face game-ul, cu emoții. 

3-0: O dreaptă în lung de linie consfințește al doilea hold al Simonei Halep în acest set, conturat după momente de nervozitate acută, acuzată de româncă. 

2-0: Simona Halep face break la 30, încheind game-ul cu un retur de rever în diagonală, direct câștigător. 

1-0: Game la treizeci pentru Simona Halep, care deschide încurajator setul doi. 

Setul 1: 

7-5: Retur năprasnic reușit de Simona Halep, care face break-ul în prelungiri și ia primul set. 

6-5: Game la zero apropiat de Simona Halep, într-un prim moment crucial al setului. La reluarea jocului, Sasnovich va servi pentru a rămâne în set. 

5-5: Hold adjudecat cu relativă lejeritate de Aliaksandra Sasnovich, la cincisprezece. Setul 1 intră în prelungiri, deși Simona Halep a condus cu 4-0. 

5-4: Revirimentul mult așteptat vine într-un moment critic al setului întâi. Hold pentru Simona Halep, care are nevoie de un break pentru a-și trece manșa în cont. 

4-4: Debutul perfect al Simonei Halep devine anulat complet de revenirea Aliaksandrei Sasnovich. În ritmul lent al jocului, bielorusa își face loc în acest prim set și restabilește egalitatea, la capătul unui nou game încheiat în prelungiri. 

4-3: Sasnovich returnează eficient și bifează break-ul alb care începe să pună presiune semnificativă pe umerii Simonei Halep. 

4-2: Aliaksandra Sasnovich se apropie la două game-uri, dar Simona Halep va servi pentru a pune din nou trei game-uri în față, pe tabela de marcaj. 

4-1: Break alb reușit de Aliaksandra Sasnovich, care rupe ritmul solid al Simonei Halep din startul partidei. 

4-0: Punctele se lungesc, dar în favoarea Simonei Halep! Românca semnează al treilea game adjudecat în prelungiri, dovedind o rezistență mult mai mare psihică și fizică, până în acest moment al jocului. 

3-0: Halep insistă și câștigă un nou game, în ciuda ușoarelor probleme la serviciu. Un pas în față făcut de Sasnovich este penalizat de româncă, al cărei passing shot reușește să facă diferența decisivă. 

2-0: Surpriza vine repede! Halep face break la zero pe serviciul Aliaksandrei Sasnovich. 

1-0: Simona Halep își ține serviciul în prelungiri, trecând cu bine peste un început complicat de meci. 

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale competiției WTA 250 de la Linz, partida sa din turul 2, jucată împotriva Rebeccăi Peterson încheindu-se la scorul 5-2, în primul set, pentru sportiva din țara noastră. Jucătoarea suedeză a acuzat o accidentare, iar Cristian a acces în faza sferturilor de finală, unde așteaptă învingătoarea meciului dintre Anhelina Kalinina și Veronika Kudermetova. 


Simona Halep debutează în turneul WTA 250 de la Linz, ultima competiție oficială a sezonului pentru multe sportive din top 50 WTA. Întrecerea din Austria reprezintă șansa numărului 22 WTA de a-și extinde la 9 numărul anilor consecutivi în care a cucerit minim un titlu WTA, după ce la Transylvania Open a ratat de puțin această performanță, cedând în finala cu Anett Kontaveit.

Cap de serie numărul 2, Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) intră în turneu în turul al doilea, dar va avea o adversară care i-a tulburat revenirea în circuitul WTA, anume Aliaksandra Sasnovich (27 de ani, 85 WTA), jucătoarea în fața căreia s-a înclinat în turul 2 la Indian Wells, scor 5-7, 4-6. 

Jaqueline Cristian, prima sportivă din România calificată în sferturile turneului de la Linz

Scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Aliaksandra Sasnovich este egal, 1-1, succesul Simonei Halep survenind în primul tur al ediției câștigate a turneului de la Wimbledon, 2019.

Ambele confruntări au fost echilibrate, niciun set neîncheindu-se fără minim 10 game-uri jucate. Fostă ocupantă a locului 30 mondial, Sasnovich are un palmares de 24 de succese și 22 de înfrângeri în acest sezon, în vreme ce Simona Halep a pierdut 10 meciuri și s-a impus în 22. 

Învingătoarea meciului își va asigura un premiu financiar în valoare de $5,799 și va juca în faza sferturilor împotriva jucătoarei mai bune din întâlnirea Jasmine Paolini (51 WTA) vs. Saisai Zheng (87 WTA). 

Programul zilei în turneul de la Linz

Modifică setările cookies