GALERIE FOTO Sabalenka merge ceas la Melbourne! Care sunt sferturile de finală ale Openului Australian 2023

Australian Open 2023 Aryna Sabalenka Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 07:45
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 14:03

Jessica Pegula, Aryna Sabalenka și Karolina Pliskova au ajuns în sferturile de finală ale Openului Australian fără să piardă set. 

Aryna Sabalenka (24 de ani, 5 WTA) s-a calificat în faza sferturilor de finală ale Openului Australian, după ce a învins-o în minim de seturi pe campioana olimpică, Belinda Bencic (10 WTA), scor 7-5, 6-2. 

În sferturile de finală, bielorusa va primi replica croatei Donna Vekic, care a eliminat în optimi jucătoarea de 17 ani, Linda Fruhvirtova, 6-2, 1-6, 6-3. 

5 din 8 sfertfinaliste nu au câștigat niciodată un Grand Slam la simplu

Jessica Pegula (3 WTA) și Karolina Pliskova (31 WTA) o acompaniază pe Aryna Sabalenka în rândul jucătoarelor care au ajuns în faza ultimelor opt fără să fi pierdut niciun set. 

Ca reacție a constanței sale uimitoare în noul sezon, în care a câștigat 8/8 meciuri, Aryna Sabalenka a dezvăluit că a lucrat la biomecanica servei care i-a oferit atâtea bătăi de cap în sezoanele precedente.

„Mă bucur mult că am făcut asta. În acel moment, eram deschisă la orice. Mă gândeam doar: 'te rog, ajută-mă să repar serva asta nenorocită.' Mă scuzați pentru limbaj, dar așa a fost,” a punctat Sabalenka, la Melbourne, într-o declarație culeasă de jurnalistul The Guardian, Tumaini Carayol

Doar Victoria Azarenka, Elena Rybakina și Jelena Ostapenko au câștigat minim un titlu de mare șlem, din cele opt sfertfinaliste rămase în turneu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!