VIDEO Reacția rusoaicei Kasatkina, când a văzut că ucraineanca Svitolina nu îi va strânge mâna

daria kasatkina Elina Svitolina Roland Garros 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 05 Iunie 2023, 16:23
Data actualizarii: Luni 05 Iunie 2023, 16:23

Ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să strângă mâna oricărei jucătoare din Federația Rusă ori Belarus, din momentul revenirii sale în circuitul WTA. 

La 28 de ani, Elina Svitolina s-a calificat pentru a patra oară în carieră, în faza sferturilor de finală ale turneului de la Roland Garros.

Pentru a pătrunde între primele opt jucătoare, ucraineanca a trecut de rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-4, 7-6 (5)

Kasatkina: „Nu împrăștiați ură. Încercați să faceți din lumea asta un loc mai bun.”

La finalul partidei, Daria Kasatkina a făcut un gest aprobator, cu mâna, Elinei Svitolina, transmițându-i că înțelege intenția din spatele gestului, aceea de a nu se afilia cu orice reprezentant al Federației Ruse, stat care îi invadează țara. 

„Elina și cu mine ne-am arătat respect reciproc, după un meci dur. Fiți mai buni, iubiți-vă unii pe alții. Nu împrăștiați ura. Încercați să faceți din lumea asta un loc mai bun,” a fost mesajul scris de Kasatkina, pe Twitter, după meci. 

De ce Svitolina nu le strânge mâna adversarelor din Rusia și din Belarus

Svitolina a ales să nu-i strângă mâna Blinkovei, la finalul meciului, repetând gestul făcut la adresa acesteia inclusiv în finala turneului de la Strasbourg, de săptămâna trecută.

Următoarea oponentă a ucrainencei Elina Svitolina, rusoaica Daria Kasatkina susține decizia Wimbledon de a le oferi cazare gratuită jucătorilor ucraineni în sezonul de iarbă, dar și gestul jucătorilor ucraineni care refuză să dea mâna cu sportivi din Federația Rusă și din Belarus. 

„Sunt recunoscătoare Dashei pentru această poziție. Asta este ceea ce te aștepți și de la ceilalți. Este foarte curajos din partea ei,” a declarat Svitolina, potrivit France24, despre Kasatkina, care a fost criticată în țara sa pentru că și-a declarat public homosexualitatea.

"Îți poți imagina persoana care este acum în prima linie, uitându-se la mine și eu acționez ca și cum nimic nu s-ar întâmpla", a explicat Svitolina decizia de a nu da mâna cu rusoaicele. 

„Îmi reprezint țara. Am o voce. Sunt alături de Ucraina. Ceea ce face guvernul rus, soldații ruși pe teritoriul nostru este într-adevăr, într-adevăr teribil. Suntem ucraineni, ne unim cu toții pentru un scop, pentru a câștiga această război și facem tot ce este necesar în acest sens,” a punctat suplimentar soția lui Gael Monfils.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!