Numărului 1 WTA, Iga Swiatek, i-a fost tăiat microfonul, la Roland Garros. Ce s-a întâmplat

Iga Swiatek Roland Garros 2023 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 04 Iunie 2023, 20:44
Data actualizarii: Duminica 04 Iunie 2023, 20:45

Acuze de cenzură trimise la adresa organizatorilor Roland Garros, după ce Igăi Swiatek i-a fost tăiat microfonul, în timpul conferinței de presă. 

Iga Swiatek (22 de ani) a pătruns în faza optimilor de finală ale turneului de la Roland Garros, ediția 2023.

Campioana en-titre a învins-o categoric pe chinezoaica Xinyu Wang, scor 6-0, 6-0, în doar 50 de minute de joc.

Iga Swiatek, cu microfonul tăiat, în timp ce vorbea despre refuzul Sabalenkăi de a veni la conferința de presă

La conferința de presă organizată după meciul câștigat en-fanfare, polonezei i-a fost tăiat microfonul, în timp ce vorbea despre bielorusa Aryna Sabalenka

Numărul 2 WTA a refuzat să participe la conferința de presă care ar fi trebuit să aibă loc după calificarea sa în optimi, întrucât a fost criticată că ar susține regimul președintelui Lukashenko, aliat militar cu Federația Rusă, în Ucraina. 

Swiatek, care s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva invaziei rusești, a acceptat să răspundă, spunând: „Am auzit că nu a fost la conferință, dar nu știu motivul. Am auzit că nu se simțea în siguranță...”, a menționat Swiatek, moment în care i s-a tăiat microfonul de către ofițerul de presă. 

„Ne cerem scuze pentru neînțelegeri, dar a fost o problemă de înțelegere a limbii poloneze și am încheiat conferința deoarece nu mai era timp,” a fost poziția oficialilor parizieni, explicată pentru presa poloneză. 

O parte dintre urmăritorii Igăi Swiatek au ținut să precizeze că momentul a constituit o „Cenzură la nivel înalt", comentând situația pe rețelele sociale. 

Sabalenka nu a venit la conferință de presă, după un dialog halucinant cu o jurnalistă

Jurnalistă: „Aryna, vreau să-ți adresez două întrebări. În 2020, ai semnat o scrisoare de susținere a lui Lukashenko (președintele Belarusului), când el tortura și bătea protestatarii pe străzi. Și apoi ai apărut sărbătorind anul nou alături de el. Cum e posibil ca un potențial lider mondial să susțină un dictator?"

Sabalenka: „Nu am niciun comentariu pentru tine, așa că îți mulțumesc de întrebare!"

Jurnalistă: „Continui să spui că nimeni niciun jucător rus sau bielorus nu susține războiul, dar poți să vorbești cu tine însuți și să spui: - Eu, Aryna Sabalenka, condamn categoric faptul că Belarus atacă Ucraina cu rachete și vreau ca acest lucru să se oprească?"

Sabalenka: „Nu am comentarii pentru tine!"

Jurnalistă: „Deci, practic, sprijini războiul, dacă nu poți face afirmația asta. Nu ești o persoană oarecare, Aryna...", moment în care ofițerul de presă a intervenit: „Cred că a fost foarte clară că nu vrea să răspundă la astfel de întrebări.”

Jurnalista a completat totul, spunând: „Acum știm totul.... e clar!,” notează Eurosport dialogul dintre cele două. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!