Tenis

Rafael Nadal explică de ce tenisul a devenit mai plictisitor în ultimii ani: „Ca spectacol, s-au pierdut multe”

Rafael Nadal explică motivele pentru care tenisul a scăzut în spectaculozitate, în ultimii ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 23:01
Data actualizarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 22:48

Devenit jucător profesionist de tenis în urmă cu 21 de ani, Rafael Nadal a explicat motivul pentru care spectaculozitatea „Sportului Alb” a fost diminuată în ultimii ani.

După un meci câștigat în ediția din acest an a Openului Australian, în defavoarea germanului Yannick Hanfmann, Rafael Nadal pune pe seama schimbării mingilor eliminarea diversității stilurilor de joc. 

Rafael Nadal: „Înainte erau mingi mai ușoare, care primeau mai mult efect. S-au pierdut multe, ca spectacol.”

Apărut în tenis într-o perioadă în care își împărțeau gloria jucători diferiți între ei, precum Pete Sampras, Juan Carlos Ferrero, Marat Safin, Andy Roddick, Andre Agassi, Lleyton Hewitt sau Roger Federer, Rafael Nadal dezaprobă mingile îngreunate, care împing popularizarea stilului plat, care prioritizează forța loviturilor în detrimentul unui joc variat.  

„De când am devenit tenismen profesionist, dinamica mingilor s-a schimbat complet. Înainte erau mingi mai ușoare, care primeau mai mult efect, în schimb acum sunt mai grele, lucru care favorizează, fără îndoială, jucătorii care joacă plat. 

Rezultatele mele au fost bune și cu această minge, dar cred că, din punctul de vedere al spectacolului, s-au pierdut multe. Tenisul e mai distractiv atunci când sunt mai multe stiluri de joc,” a declarat Rafael Nadal, cu aproximativ zece zile înainte de a deveni cel mai titrat tenismen din istoria sportului, până în momentul de față, potrivit Punto de break

Australian Open 2022 a fost al 21-lea titlu de mare șlem cucerit de Rafael Nadal în carieră, performanță semnată în defavoarea lui Daniil Medvedev, după 5 ore și 24 de minute, scor 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5. 

Modifică setările cookies