Tenis

„E grozav să mă simt din nou tenismen!” Ce l-a făcut pe Rafael Nadal să declare asta și cum a trecut prin boala COVID

Rafael Nadal a jucat doar 3 meciuri în ultimele 6 luni, din cauza problemelor la picior. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:37
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:54

Decizia lui Rafael Nadal de a juca în turneul demonstrativ organizat la mijlocul lunii decembrie în Abu Dhabi a fost una dintre alegerile neinspirate ale spaniolului. Îmbolnăvirea cu COVID i-a întrerupt ritmul antrenamentelor de care avea mare nevoie înainte de startul sezonului, întrucât tenismenul iberic a lipsit pentru marea parte a finalului de sezon 2021. 

Vorbind cu presa de la Melbourne pentru ultima oară înaintea începerii Australian Open 2022, Rafael Nadal a dezvăluit cum s-a simțit imediat după ce a contactat virusul și cum crede că va rezista, în condițiile date, unor meciuri de 5 seturi. 

Nivelul spaniolului de pregătire fizică a fost mulțumitor în prima săptămână a anului, tenismenul născut în Manacor câștigând turneul ATP 250 Summer Set de la Melbourne, însă nivelul competițional al unui Grand Slam îi va pune probleme, în contextul în care Nadal se confruntă cu dureri constante la nivelul piciorului. 

Rafael Nadal: „Am jucat doar 3 meciuri în ultimele 6 luni. Orice meci pe care îl câștig e foarte important.”

„Am fost foarte bolnav în perioada în care am avut COVID. Mi-a luat mai multe zile să mă recuperez. Nu m-am simțit bine în acea săptămână, mai ales în primele patru, care au fost destul de dificile. Apoi am început să mă simt mai bine, ușor-ușor. 

Nu știu dacă această boală mi-a lăsat sechele. În termeni generali, sunt mulțumit. Dacă mi-ai fi spus în urmă cu o lună că o să fiu la Australian Open, aș fi semnat pentru asta, fără îndoială. E deja grozav că pot să fiu aici, să mă bucur de antrenamente și să mă simt din nou un jucător profesionist de tenis. Joc un tenis bun,” a declarat Rafael Nadal într-o conferință de presă, notează Punto de break

Nadal nu a mai jucat un meci de 5 seturi din iunie 2021

„Vom vedea ce se va întâmpla. Nu știu dacă voi fi afectat în meciurile de 5 seturi, pentru că nu am jucat unul de acest tip de la Roland Garros. Am jucat doar trei meciuri în ultimele șase luni. E evident că nimic nu e clar. Vreau doar să avansez zi cu zi. 

Cu siguranță, voi continua să dau ce am mai bun, să progresez, dar antrenamentele ajută. M-am antrenat cu mulți jucători din circuit, iar sentimentul a fost foarte bun. Haideți să vedem cum vor decurge lucrurile în acest Open Australian. Orice meci pe care pot să îl câștig e foarte important pentru încrederea mea. Mai departe... niciodată nu știi ce se poate întâmpla,” a completat Rafael Nadal (6 ATP), care nu a mai jucat un meci de 5 seturi de la semifinala Roland Garros 2021 încoace, pierdută în fața sârbului Novak Djokovic

Rafael Nadal a cucerit un singur titlu de campion la Melbourne, în 2009, când îl învingea pe Roger Federer într-o finală de cinci seturi, meci precedat de o semifinală legendară de cinci seturi, în care Nadal l-a învins pe compatriotul Fernando Verdasco. 

Modifică setările cookies