Tenis

Buturuga mică răstoarnă carul mare?! Rafael Nadal, duel la Melbourne cu un jucător care are 28 de victorii consecutive

În sferturile turneului ATP 250 Summer Set, Rafael Nadal va avea parte de un oponent aflat în vârf de formă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 13:10
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 13:07

Rafael Nadal și-a început cu succes sezonul, învingându-l pe Ricardas Berankis (104 ATP) în optimile turneului ATP 250 Summer Set de la Melbourne, scor 6-2, 7-5. 

Al șaselea jucător al lumii va avea o misiune mult mai dificilă în faza ultimilor opt rămași în competiție, urmând să îl întâlnească pe Tallon Griekspoor din Țările de Jos (25 de ani, 65 ATP), care are un șir neverosimil de 28 de victorii consecutive. 

Rafael Nadal, revenire în turneele de calibru ATP 250 

Griekspoor nu a mai pierdut un meci oficial din 3 septembrie 2021, când era eliminat în turul 2 al Openului American de liderul mondial, Novak Djokovic

În toamna anului anterior, Griekspoor s-a impus în turneele ATP Challenger de la Murcia, Napoli, Tenerife și Bratislava, dar este de așteptat să aibă o misiune extrem de complicată în fața experimentatului Rafael Nadal. 

În ciuda formei de moment, sportivul olandez, cu 10 ani mai tânăr decât Rafael Nadal va trece prin experiența primului meci împotriva ibericului, lucru care îi este defavorabil într-o întâlnire oficială, în care miza este calificarea în semifinalele unei competiții ATP. 

Rafael Nadal vs. Tallon Griekspoor se joacă vineri, 7 ianuarie, nu mai devreme de ora 06:30, fus orar românesc, iar învingătorul va primi în semifinale replica jucătorului mai bun al meciului dintre Alex Molcan (88 ATP) și Emil Ruusuvori (95 ATP).  

Modifică setările cookies