Tenis

Rafael Nadal comentează „circul” de la Melbourne: „Personal, aș prefera ca Djokovic să nu joace, dar are dreptul.”

Rafael Nadal afirmă că este un apărător al justiției, iar conform rezultatului procesului, Novak Djokovic are dreptul de a participa la AO 22. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 10:54
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 11:05

Rafael Nadal a debutat cu brio în sezonul 2022, câștigând turneul ATP 250 Summer Set de la Melbourne, dar a urmărit cu îngrijorare întâmplările petrecute în cursul zilei de luni, 10 ianuarie. 

Tenismenul spaniol, mare rival al numărului 1 ATP a sărit în apărarea lui Djokovic și consideră că, în urma procesului din instanță, „Nole” și-a câștigat dreptul de a participa în ediția 2022 a Openului Australian

„Justiția ar trebui să vorbească în tot acest caz, iar eu sunt un apărător al justiției. S-a format un circ în jurul situației, dar dincolo de a fi de acord cu multe din lucrurile pe care Novak le-a spus, justiția a vorbit: Novak are dreptul să joace la Australian Open. Așa ar fi corect.

La nivel personal însă, aș prefera să nu joace (râde), dar ar fi în interesul sportului să joace, inclusiv financiar. E mai bine dacă cel mai bun jucător al lumii e pe teren, și nu oriunde altundeva,” a declarat Rafael Nadal pentru Mas de Uno, citează Punto de break

„Cred că pe rețelele sociale există o mare acoperire, astfel încât oamenii pot să spună lucruri pe care, pe stradă, față în față, nu le-ar spune. Fiecare este liber să facă ce vrea să facă, dar fiecare decizie are consecințe. 

Cele mai importante instituții din lume spun că, pentru a opri pandemia, trebuie să te vaccinezi. Eu încerc să îi ascult pe ei. Nu mă simt mai deștept sau mai puțin deștept, ci doar urmez ceea ce spun persoanele care sunt în cunoștință de cauză. Dezbaterea care a fost generată pe această temă e un circ,” a adăugat Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies