Tenis

Reacție dură a lui Rafael Nadal, după ce Novak Djokovic a fost interzis în Australia: "Lumea a suferit destul!"

Novak Djokovic are șanse minime să își apere trofeul cucerit la Australian Open, după ce liderul mondial tenis nu a primit acordul autorităților de la antipozi de a intra pe terioriul țării, iar viza i-a fost anulată.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 08:56
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 08:58

În ciuda faptului că a primit o scutire medicală din partea Tenis Australia, prin care putea să evolueze la turneul de Grand Slam chiar dacă nu este vaccinat, autoritățile australiene i-au refuzat viza lui Novak Djokovic, întrucât sârbul nu a reușit să aducă dovezi suficiente pentru scutirea respectivă. Lui Djokovic i-a fost comunicat că trebuie să părăsească țara, însă sârbul a făcut apel.

Reacția lui Nadal, după ce Djokovic a fost interzis în Australia

Rafael Nadal (6 ATP) a avut un mesaj ferm pentru Novak Djokovic, după întreg scandalul izbucnit în Australia. Spaniolul spune că rivalul său din tenis ar fi evitat toate aceste probleme dacă s-ar fi vaccinat, iar în situația defață trebuie să accepte consecințele.

"Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?

Bineînțeles că nu îmi place acestă situația. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el", a spus Rafael Nadal, potrivit jurnalistul Ben Rothenberg.

Novak Djokovic a fost transportat la un hotel de carantină al orașului Melbourne, Park Hotel Carlton, unde autoritățile au cazat refugiați în ultimii ani. Oficialii australieni caută să îi rezerve un zbor înspre Europa astăzi. Între timp, avocații liderului ATP au făcut apel și așteaptă o soluționare juridică. 

Viza folosită de Novak Djokovic pentru a intra în Australia e identică cu cea utilizată de alți trei jucători care au fost admiși în țară, potrivit Reuters. Rămâne de văzut dacă ceilalți jucători vor fi trimiși la rândul lor acasă sau dacă Djokovic va avea parte de un final fericit în această poveste întortocheată. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies