Rafael Nadal Roland Garros 2022 Rafael Nadal campion Roland Garros Rafael Nadal probleme picior Rafael Nadal sindrom Muller-Weiss Roland Garros 2022 Tenis

Rafael Nadal a găsit primele soluții: la ce intervenții medicale poate apela pentru a scăpa de durerile la picior

Fanii lui Novak Djokovic ar putea înghiți în sec, în cazul în care Rafael Nadal va găsi o soluție medicală durabilă, prin care să scape de durerile resimțite în piciorul stâng. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Iunie 2022, 09:30
Data actualizarii: Luni 06 Iunie 2022, 09:38

După o ediție 2022 a turneului de la Roland Garros încheiată cu ajutorul multe anti-inflamatorii și injecții anestezice primite, Rafael Nadal a ieșit campion pentru a 14-a oară la Paris, dar nu își dorește să continue pe acest drum, pentru a nu-și agrava puternic ruptura osului scafoid, de care suferă la nivelul piciorului stâng. 

În conferința de presă organizată după încheierea finalei cu Casper Ruud - 6-3, 6-3, 6-0 -, tenismenul spaniol în vârstă de 36 de ani a anunțat că va continua un tratament care constă în primirea unei injecții în doi nervi, pe bază de unde radio frecvență, cu scopul de a reduce senzorialitatea resimțită în picior.

Rafael Nadal, dispus să „își omoare” nervul care îi provoacă durere la nivelul piciorului

Obiectivul final al acestei intervenții este de a dezinhiba nervul și de a scădea durerea în mod semnificativ.

În plus, chestionat în legătură cu injecțiile anestezice pe care le-a primit în piciorul stâng, pentru a putea juca inclusiv finala turneului de la Roland Garros, Rafa Nadal a replicat că se simt precum injecțiile de anestezie locală primite la stomatolog: „Nu simți nimic,” a descris Nadal senzația fizică. 

Rafael Nadal, nepregătit să își asume o intervenție chirurgicală

Întrebat de jurnaliști dacă ar lua în considerare o operație, Rafael Nadal a replicat: „Nu pot să răspund la această întrebare acum. 

Ar trebui să vorbesc cu mine însumi și să iau o decizie care îmi poate schimba viața - dacă merită să lipsesc 6 luni fără vreo garanție că voi putea reveni după.

Nu sunt pregătit să iau o decizie atât de mare,” a răspuns Rafael Nadal, cu sinceritate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!