„Nadal e idolul vieții mele!” În urmă cu 4 ani, finalistul Roland Garros, Casper Ruud se înscria în Academia de Tenis Rafa Nadal 

Rafael Nadal Roland Garros 2022 Casper Ruud finalist Roland Garros Rafael Nadal Casper Ruud finala Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 04 Iunie 2022, 15:06
Data actualizarii: Sambata 04 Iunie 2022, 15:06

La 19 ani, Casper Ruud s-a înscris în Academia de Tenis Rafa Nadal, iar acum este unul dintre cei mai buni tenismeni ai circuitului ATP, cu precădere pe zgură. 

În urmă cu 4 ani, novegianul Casper Ruud se înscria în Academia de Tenis Rafa Nadal pentru a-și perfecționa jocul. Actualmente, jucătorul din Oslo are în palmares 8 titluri ATP, dintre care 7, cucerite pe zgură. 

După încheierea turneului de la Roland Garros, Ruud va urca alte două locuri în ierarhia ATP și va stabili un record în ce privește istoricul clasărilor sale în clasamentul mondial, urmând să ocupe poziția a șasea.

Rafael Nadal: „Nu e vreo surpriză că Ruud s-a calificat în finală.”

„Îl admir pe Rafa. Nu se plânge niciodată. E un exemplu perfect pentru cum să te comporți pe teren. Niciodată să nu renunți, niciodată să nu te plângi. Este idolul vieții mele,” a spus Casper Ruud, înaintea finalei. 

„Casper e un profesionist. Cred că e foarte potrivit pentru tenis. E foarte relaxat, umil și, întotdeauna, bine dispus, pregătit să învețe ceva nou. Cred că l-am putut ajuta puțin în academie. Sunt fericit pentru el, dar mai ales pentru părinții lui. Îi cunosc foarte bine. Nu e surpriză că Ruud s-a calificat în finală,” a punctat Rafael Nadal, oponentul cu 13 ani mai în vârstă, de care Casper Ruud va trebui să treacă în finală pentru a câștiga primul Grand Slam al carierei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!