Serena Williams Patrick Mouratoglou Simona Halep Wimbledon Tenis

Anunț major făcut de Serena Williams, în ziua în care Patrick Mouratoglou a început colaborarea cu Simona Halep

Jucătoarea americană de tenis, fost număr unu WTA, Serena Williams, a lăsat să se înţeleagă joi că ar putea reveni în competiţie în iunie, la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, scrie Reuters.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 20:47
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 20:46

Anunțul a venit chiar în ziua în care Patrick Mouratoglou, antrenorul din ultimul deceniu al Serenei Williams, a anunțat că va colabora cu Simona Halep.

Serena Williams ar putea juca la Wimbledon

Williams, în vârstă de 40 de ani, a ieşit şchiopătând de pe teren din cauza unei accidentări, la Wimbledon, anul trecut, şi nu a mai jucat la alte turnee de atunci.

Ea a scris însă pe Instagram că este posibil să fie prezentă în acest an pe iarba londoneză.

Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie-10 iulie. Williams, în prezent locul 246 WTA, a câştigat Wimbledon-ul de şapte ori, transmite Agerpres.

Serena Williams, în prezent pe locul 246 WTA, are în palmares 23 de titluri de Grand Slam. Dintre acestea, șapte au fost obținute la Wimbledon.

Patrick Mouratoglou: „Sunt, de azi, noul antrenor al Simonei Halep”

Colaborarea antrenorului cu Serena Williams a luat sfârșit în urmă cu câteva săptămâni, potrivit cuvintelor lui Patrick Mouratoglou. Anunțul a fost făcut pe Twitter în după-amiaza zilei de joi, 7 aprilie 2022.

În ultimele 9 luni, Mouratoglou a fost privat de pasiunea sa - antrenoratul - ultimul meci jucat de Serena Williams datând din 29 iunie 2021, când se retrăgea, accidentată, în primul tur al competiției de la Wimbledon. 

„Astăzi încep un nou capitol în cariera mea de antrenor. Am devenit noul antrenor al Simonei Halep, în regim full time. În ultimele opt luni, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit antrenoratul. E pasiunea vieții mele și încă simt că mai am multe de oferit. 

Simona a venit la Academia Mouratoglou înainte de Indian Wells, pentru câteva sesiuni de antrenamente. Am asistat la câteva antrenamente de-ale sale, am urmărit-o pregătindu-se. 

La sfârșitul săptămânii, m-a întrebat dacă sunt dispus să o antrenez. Am cel mai mare respect pentru ea, dar nu a încăput în discuție, la acea vreme. 

Câteva săptămâni mai târziu, am avut o altă discuție cu Serena, iar ușa mi s-a deschis. Cel puțin pe termen scurt, voi putea lucra cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ce urmează, curând”, a scris Patrick Mouratoglou, făcând marele anunț pe Twitter. 

Modifică setările cookies