Patrick Mouratoglou Patrick Mouratoglou antrenorul Simonei Halep Simona Halep Tenis

„Conexiunea a fost rapidă!” Patrick Mouratoglou, primul interviu în calitate de antrenor al Simonei Halep! Ce obiective a anunțat 

Simona Halep (31 ani, 20 WTA) și-a anunțat noul antrenor în cursul zilei de joi, surprinzând pe toată lumea cu alegerea sa. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 08:27
Data actualizarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 08:30

Patrick Mouratoglou (51 ani), fostul antrenor al Serenei Williams, este alegerea Simonei Halep pentru postul de antrenor. Francezul a fost alături de tenismena americană în ultimul deceniu, însă a acceptat propunerea de a colabora cu fostul lider WTA, după ce Simona a petrecut ultimele luni pregătindu-se cu ajutor de la academia sa. 

Patrick Mouratoglou, primul interviu în calitate de antrenor al Simonei Halep 

Antrenorul francez a oferit primul interviu după anunțul colaborării cu Halep, dezvăluind motivele din spatele deciziei de a semna cu tenismena din România. Totodată, Mouratoglou i-a și analizat jocul Simonei, punctând care vor fi obiectivele lor odată cu noua colaborare. 

„Am realizat cât de mult îmi lipsește tenisul, chiar mai mult decât aș fi crezut. Obiectivul este ca atunci când se retrage să se gândească: 'Am realizat maximum din ce puteam face'. A fost lider WTA, a câștigat Grand Slam-uri. Nu este vreun motiv pentru care nu ar putea face din nou asta. E o campioană. Simt, de asemenea, că își poate îmbunătăți jocul la multe aspecte și încă are foame de trofee. Cred că este o bază fantastică pentru a construi ceva și cu obiectivul de a face o performanță cel puțin la fel de bună ca cea precedentă. 

Nu cred că ar trebui să punem vreo limită. Vreau să mă uit întotdeauna la fiecare detaliu și să îmbunătățesc fiecare detaliu ce cred că ar putea fi îmbunătățit, fie că este în plan fizic, mental, tehnic sau tactic. Deja am analizat multe lucruri, de la joc la fitness și antrenamentele sale în general. Sunt multe lucruri pe care simt că le-am putea face mai bine, iar ea are deja acest mindset”, a declarat Mouratoglou pentru Tennis Majors

Totodată, antrenorul a dezvăluit că nu o cunoștea pe Simona Halep în afara întâlnirilor pe care le-a avut cu fosta sa elevă, Serena Williams, în trecut, 12 la număr: „Serena a învins în majoritatea timpului, cu excepția unui meci extrem de important, care a fost finala de la Wimbledon, unde a jucat un tenis incredibil. I-am respectat tenisul și intensitatea. Am știut de fiecare dată atunci când Serena juca împotriva ei că dacă Serena își pierde vreun pic concentrarea, atunci Simona va fi deasupra ei imediat”. 

Patrick Mouratoglou, detalii despre conexiunea cu Simona Halep 

Francezul a dezvăluit și cum a fost momentul întâlnirii cu fostul lider WTA și cum a simțit conexiunea avută cu tenismena din România. Mai mult, Mouratoglou a vorbit și despre prima parte a sezonului făcută de Simona Halep, analizând prestațiile sale. 

„Conexiunea, sincer, s-a petrecut extrem de rapid, aș spune că am discutat în primele două ore. Uneori simți imediat conexiunea, alteori îți ia mai mult. În cazul Simeonei a fost instantă, sincer. Așa cum am spus, este extrem de inteligentă și sensibilă de asemenea, și a fost deschisă cu mine. Asta a fost ușor, într-un fel. Mi-a făcut munca mai ușoară în ceea ce privește deschiderea și mi-a dat senzația că este dispusă să lucreze și să se implice total în ceea ce vob face. 

Cred că a avut o parte decentă în prima parte a sezonului. Doha, Dubai, nu a fost prea bine pentru că am senzația că a fost o perioadă în care se îndoia puțin de ea, așa că nu a jucat bine. Apoi cred că a făcut un efort important la Indian Wells, a ajuns în semifinale, fiind accidentată din primul meci. A făcut o treabă bună până acum, dar simt că poate face și mai bine”, a adăugat antrenorul Simonei. 

Primul turneu la care cei doi vor participa împreuna va fi WTA 1000 din Madrid, desfășurat în perioada 28 aprilie - 7 mai. 

Modifică setările cookies