GALERIE FOTO Devine Patrick Mouratoglou primul antrenor din cariera lui Nick Kyrgios? Momentul care i-a șocat pe fanii tenisului 

Patrick Mouratoglou Nick Kyrgios Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 09:49
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 09:56

Mouratoglou a dat semnale potrivit cărora nu i-ar displăcea să îl inspire pe Kyrgios în drumul său spre întâiul titlu de mare șlem al carierei sale, în proba individuală. 

Patrick Mouratoglou mai crede în capacitatea lui Nicholas Kyrgios de a deveni campion de Grand Slam.

La 29 de ani, tenismenul din Canberra va marca în curând un an întreg de când nu a mai jucat un meci oficial, dar se află la mai puțin doi distanță de finala pierdută în favoarea lui Novak Djokovic, la Wimbledon. 

Patrick Mouratoglou l-a încurajat pe Nick Kyrgios să spere în continuare la câștigarea unui titlu de mare șlem

În emisiunea „Good Trouble,” Kyrgios a avut un moment de sinceritate în care a spus că și-ar fi dorit enorm să se poată bucura cu statutul de campion de Grand Slam, performanță de care l-au separat doar două seturi. 

Dar Mouratoglou a încercat să oprească tonul defetist utilizat de Kyrgios în vorbele sale și i-a transmis gândul că a câștiga un turneu major este în continuare un vis care poate fi atins de australian. 

Kyrgios a apreciat în direct modul în care Mouratoglou comunică cu jucătorii săi. Australianul nu a avut antrenor în cariera sa

„Mi-ar fi plăcut să stau aici având statutul de campion de Grand Slam. Dacă îți treci în palmares un titlu major, poți să faci ce vrei, rămâi pe vecie în istorie. Am rămas doar talentatul Nick Kyrgios,” s-a destăinuit Kyrgios. 

„Începe din nou de la zero! Vom mai face un podcast când vei fi campion de Grand Slam,” l-a încurajat Mouratoglou, care a fost apreciat public de Kyrgios.

Fără antrenor în cariera sa, Kyrgios l-a complimentat pe Mouratoglou pentru abilitatea sa de a transmite învățămintele într-o manieră optimistă, care inspiră jucătorii la a lucra cu ei înșiși pentru a progresa și nu îi face să se simtă vinovați pentru lacunele de moment. 

„Am văzut câteva lucruri pe care le-ai spus despre mine. Te uiți la majoritatea oamenilor din lumea sportului și îi auzi spunând ce aș putea îmbunătăți, ce e greșit în jocul meu și cu personalitatea mea.

Dar tu mereu o spui într-o manieră diferită. Apreciez asta și mi-am dat seama de ce faci,” a spus Kyrgios, complimentându-l pe Mouratoglou. 

Patrick Mouratoglou este actualmente antrenorul danezului Holger Rune. Acesta a fost eliminat în optimile Roland Garros de Alexander Zverev, după o confruntare care a atins maximumul de seturi, încheiată scor 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (2), 6-2. 


Boris Becker, despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!