Simona Halep bifează a doua victorie la Cluj, în ciuda durerilor la spate și fixează un meci-bombă în sferturi!

Transylvania Open Ana Bogdan Ana Bogdan Emma Raducanu live Irina Bara Simona Halep Transylvania Open Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2021, 18:00
Data actualizarii: Joi 28 Octombrie 2021, 20:54

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Transylvania Open, unde o va întâlni pe Jaqueline Cristian. 

Simona Halep - Varvara Gracheva 6-4, 6-2

6-2: Game, set & meci, Simona Halep! Numărul 18 WTA bifează al doilea succes la Transylvania Open și își fixează o întâlnire fascinantă cu Jaqueline Cristian, în faza sferturilor de finală. Partida este programată pentru ziua de vineri, 29 octombrie. 

Pentru cele două victorii de pe tabloul principal, Simona Halep va încasa un premiu financiar în valoare de $5800 și 60 de puncte WTA. În căutarea sa de a rămâne în top 20 WTA și la începutul săptămânii viitoare, Simona Halep are nevoie să câștige trofeul în această întrecere. 

5-2: Break la 15 semnat de Simona Halep, care va servi pentru meci, la reluarea jocului. Un slice atinge banda fileului și aterizează norocos în terenul Grachevei, pentru a completa acest game. 

4-2: Simona Halep dictează inteligent direcția schimburilor de mingi și nu-i permite Varvarei Gracheva prea multe riposte din defensivă. Este exact jocul de care are nevoie pentru a duce la bun sfârșit acest meci. 

3-2: Ușor deconcentrată în ultimele game-uri, Varvara Gracheva se regrupează și câștigă un game pe propriul serviciu. 

3-1: Simona Halep servește bine și încheie game-ul la zero, în timp record. 

2-1: Break reușit de Simona Halep, care speră să poată închide această partidă în minim de seturi. În caz contrar, șansele unei retrageri se arată ridicate. 

1-1: Simona Halep își ține serva în prelungiri, dar semnele îngrijorătoare au continuat să apară, cu precădere la o scurtă executată bine de Varvara Gracheva, la care sportiva din România nu a avut nicio șansă. 

0-1: Game câștigat cu lejeritate de Gracheva, iar principala preocupare în momentul de față rămâne mobilitatea scăzută a Simonei Halep. 

Setul 2: 

Setul 1:

6-4: Game și prim set, Simona Halep! Din nefericire, sportiva din România a cerut intervenția medicului, ca urmare a durerilor acuzate în zona lombară, în partea finală a setului. 

5-4: Halep cedează game-ul la 30 și arată din nou probleme în zona inferioară a spatelui, la un passing shot trimis de Varvara Gracheva. De urmărit cum va putea servi Simona Halep, pentru a închide setul, în game-ul următor. 

5-3: Număr 18 WTA, Simona Halep închide game-ul la 15 și ia din nou avans de două game-uri, în finalul setului. Mingea pierdută în acest game dă emoții însă, constănțeanca oprindu-se brusc și atingându-și zona lombară. Să sperăm că nu va fi nevoie de îngrijiri medicale pentru sportiva din țara noastră. 

4-3: Simona Halep ratează oportunitatea de a închide un prim set în manieră facilă. Trei mingi de break anulate de Varvara Gracheva, care servește exact înspre finalul game-ului și face hold-ul care o ține în viață în acest prim set. 

4-2: Game la zero, Simona Halep! O primă desprindere pentru capul de serie numărul 1 al turneului, în acest set. 

3-2: N-a trecut mult, iar avantajul break-ului revine, în contul Simonei Halep. Cel mai lung game al primei jumătăți de set inițial se încheie în favoarea sportivei din România, care începe să intre în ritmul unui joc mai fizic decât a fost partida cu Gabriela Ruse, din runda inaugurală. 

2-2. Simona Halep revine, oprind șirul game-urilor câștigate consecutiv de Gracheva la 2.  

1-2: Hold la cincisprezece pentru Varvara Gracheva, care face un prim game solid pe propria servă. 

1-1: Gracheva recuperează break-ul, adjudecându-și game-ul în prelungiri, grație unui retur direct câștigător, venit pe serviciul secund al Simonei Halep. 

1-0: Break la treizeci obținut de Simona Halep în startul meciului. 

De la ora 18:00, Simona Halep va lupta împotriva Varvarei Gracheva (81 WTA), pentru un loc în sferturile de finală, unde o așteaptă Jaqueline Cristian, care a obținut miercuri-seară una dintre victoriile mari ale carierei sale, eliminând-o în două seturi pe Ajla Tomljanovic (43 WTA), scor 7-6, 7-5. 

Ana Bogdan - Emma Răducanu 3-6, 4-6

Setul 2: 

3-6: Game, set & meci, Emma Răducanu! Campioana de la US Open obține a doua victorie la Transylvania Open, reușind să o elimine pe Ana Bogdan în minim de seturi. În sferturi, adversara Emmei Răducanu (18 ani, 23 WTA) va fi Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA). 

3-4: Break reușit de Emma Răducanu, la finalul celui mai lung game jucat până acum, iar starea emoțională a Anei Bogdan va fi greu de temperat, după scandalul izbucnit adineauri, la o minge pe care Kader Nouni a apreciat-o ca fiind în teren, spre deosebire de jucătoarea română. 

„A fost un mare out. Vorbești serios? Dacă tușierul nu spune nimic, tu trebuie să intervii. Glumești? Trebuie să fii atent!”, îi comunică Ana Bogdan reputatului Kader Nouni, la capătul unui punct pierdut în urma unei mingi care nu a fost strigată „out” nici de tușier, și nici de arbitrul de scaun. La rândul ei, Emma Răducanu s-a plâns de inacuratețea intervențiilor arbitrilor, un lucru des întâlnit în această săptămână la Transylvania Open. 

3-3: Răducanu se opune formei de moment a Anei Bogdan și egalează la trei. 

3-2: Niște emoții nu o țin înapoi pe Ana Bogdan. Sportiva din România rezistă în prelungirile unui game complicat și trece, într-adevăr, pentru prima dată în avantaj, în această partidă. Un break în următorul game ar putea însemna al treilea câștigat la rând. 

2-2: Break, Ana Bogdan! Game încheiat cu un prim strigăt de luptă din partea Anei Bogdan, care pare să fi intrat în meci complet acum. Are nevoie de un hold care să îi confere avantaj, pentru prima dată în acest meci. 

1-2: Ana Bogdan ține aproape de Emma Răducanu și evită break-ul dublu în prima parte a setului doi. 

0-2: Serviciul Emmei Răducanu începe să se asemene tot mai puternic cu prestațiile la servă pe care le-am putut vedea la US Open, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate.

0-1: Emma Răducanu face break în startul setului secund și pare să își facă misiunea mult mai facilă decât a fost în runda inaugurală. De notat, în același timp, că, până în urmă cu două zile, Ana Bogdan nu a mai jucat un meci oficial de la US Open, turneu din care a fost eliminată în primul tur. 

Setul 1: 

3-6: Game alb & set, Emma Răducanu! Fără mari dificultăți, Răducanu a contracarat eficient jocul Anei Bogdan, iar sportiva din România are nevoie de o doză mult mai mare de agresivitate pentru a-i pune probleme campioanei de la US Open, dacă aceasta din urmă va menține acest ritm competițional și în setul secund. 

3-5: Ana Bogdan supraviețuiește în set, dar punctele câștigate vin tot mai dificil, în contextul unei creșteri de formă, de la game la game, afișate de Emma Răducanu. 

2-5: Game reușit la limită de Emma Răducanu, iar ultimul punct îi provoacă o stare de nervozitate Anei Bogdan, care nu e de acord cu arbitrul de scaun, Kader Nouni, că ultima lovitură a Emmei ar fi aterizat în teren. 

2-4: Ana Bogdan își ține serviciul, într-un game în care Emma Răducanu a vânat dublu break-ul care ar fi putut însemna câștigarea primului set în timp record. 

1-4: Replică solidă oferită de jucătoarea născuta la Sinaia în acest game, dar Emma Răducanu continuă să câștige raliurile lungi și arată că îi convine un joc de uzură în această după-masă. 

1-3: Game alb câștigat de Ana Bogdan, care intră în meci, în al patrulea game. 

0-3: Al doilea game apropiat consecutiv, cu relativă lejeritate de Emma Răducanu. Defensiva Anei Bogdan cade primele teste grele impuse de campioana de la US Open. 

0-2: Emma Răducanu se desprinde, la prima oportunitate procurată. Un game foarte bun făcut la retur de către sportiva din Marea Britanie. 

0-1: Ana Bogdan ratează trei mingi de break, într-un prim game foarte intens, care ridică așteptările setate pentru acest meci. Răducanu rezistă bine psihic, la fel ca în partida din primul tur, când a întors-o pe Hercog de la 0-1 la seturi. 

A patra zi de concurs la Transylvania Open propune o serie de meciuri tari, nu mai puțin de trei românce având șansa calificării în sferturile de finală ale probei individuale.

În jurul orei 13:30, Irina Bara (138 WTA) va încerca să continue forma solidă, arătată în turul 1, în care a eliminat-o pe Irina Begu și o va înfrunta pe suedeza Rebecca Peterson (99 WTA). În caz de victorie, Bara ar juca în sferturi împotriva Lesiei Tsurenko (127 WTA). 

Programul zilei de joi, 28 octombrie la Transylvania Open

  • Marta Kostyuk - Mona Barthel 6-4, 6-4.
  • 13:30 - Irina Bara vs. Rebecca Peterson
  • 15:30 - Ana Bogdan vs. Emma Răducanu
  • 18:00 - Simona Halep vs. Varvara Gracheva
  • 19:30 - Anett Kontaveit vs. Alison Van Uytvanck

Nu mai devreme de ora 15:30, Ana Bogdan (106 WTA) va primi replica campioanei de la US Open, Emma Răducanu (23 WTA), în partida care se anunță cea mai echilibrată a zilei. 

După ora 18:00, Simona Halep va lupta împotriva Varvarei Gracheva (81 WTA), pentru un loc în sferturile de finală, unde o așteaptă Jaqueline Cristian, care a obținut miercuri-seară una dintre victoriile mari ale carierei sale, eliminând-o în două seturi pe Ajla Tomljanovic (43 WTA). 

”Nu m-am uitat la meciul Grachevei, dar o să discut despre acest meci și mă voi concentra pe mine. Vreau să mă odihnesc, să fac recuperare și să mă bucur de victorie. Orice victorie înseamnă mult,” spunea Simona Halep după victoria reușită în defavoarea Gabrielei Ruse, în primul tur. 

Toate confruntările româncelor vor reprezenta prime întâlniri directe cu adversarele, iar meciurile vor fi transmise live score pe www.sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!