Simona Halep antrenor Simona Halep Patrick Mouratoglou Tenis Tenis

Presa internațională, după anunțul colaborării dintre Halep și Mouratoglou: "Surprinzător! Se zvonea că va lucra cu Djokovic"

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a anunțat că noul său antrenor este francezul Patrick Mouratoglou.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:35
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 17:38

Patrick Mouratoglou (51 de ani) a lucrat în ultimul deceniu cu Serena Williams, cea care are în palmares nu mai puțin de 23 de titluri de Grand Slam, dar care nu a mai jucat într-un meci oficial din luna iunie a anului trecut. 

Presa internaționale, după anunțul colaborării dintre Halep și Mouratoglou

Știrea zilei din tenis a fost comentată pe larg de presa internațională, iar cei mai surprinși au părut jurnaliștii de la ESPN, care au scris: "Una dintre cele mai bune jucătoare fără antrenor era Simona Halep, dar a surprins și a anunțat colaborarea cu Patrick Mouratoglou, care o va pregăti full time pentru sezonul de zgură. Se zvonea că francezul va lucra cu Novak Djokovic în lunile următoare, dar următoarea sa aventură va fi cu numărul 20 WTA. O nouă provocare pentru care, apropo, a trebuit să discute cu Serena Williams pentru a accepta această 'nouă uniune'.

Publicația Tennis Italiano se aștepta la această colaborare, având în vedere că Simona Halep a mers recent la academia francezului: "Plutea în aer, acum e sigur. Patrick Mouratoglou este noul antrenor al Simonei Halep. Timp de câteva săptămâni, fostul lider mondial s-a pregătit în academia antrenorului francez, dar anunțul oficial a venit abia azi. Mouratoglu anunță că parteneriatul de 10 ani cu Serena Williams nu a ajuns la final, dar a fost pus în stand-by din cauza absenței legendei americane"

Jurnalistul Simon Cambers a remarcat un lucru interesant după anunțul celor doi: "Simona Halep are aceeași vârstă (30) precum Serena Williams în momentul în care începe colaborarea cu Patrick Mouratoglou. Nu spun că Simona va câștiga 10 titluri de Grand Slam, dar totuși..."

"Patrick Mouratoglou, care a fost antrenorul Serenei Williams timp de aproape un deceniu (din iunie 2012) antrenează acum una dintre rivalele americancei, Simona Halep. Serena nu a mai jucat de la Wimbledon, de anul trecut și nu există informații legate de când sau dacă se va mai întoarce în circuit", a scris și cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg.

Prima reacție a Simonei Halep la începutul colaborării cu Patrick Mouratoglou

„Sunt încântată să încep acest nou capitol. Hai să trecem la treabă, Patrick Mouratoglou!”, a scris Simona Halep, pe Twitter, replicându-i antrenorului francez. 

Salariul antrenorului francez Patrick Mouratoglou este confidențial, dar anumite voci din lumea tenisului speculează că acesta ar putea primi chiar mai mult decât fostul tehnician de anvergură al Simonei Halep, Darren Cahill.

Despre remunerația primită de antrenorul australian, Horia Tecău a declarat într-un interviu mai vechi că salariul anual al acestuia ar fi fost aproximat în jurul sumei de un milion de euro (peste 83,000 de euro lunar). Suma nu ar include eventualele bonusuri de performanță. 

Modifică setările cookies