Stefanos Tsitsipas Daniil Medvedev Daniil Medvedev campion US Open US Open 2021 Tenis

Noul campion al US Open, făcut praf de Stefanos Tsitsipas: ”Nu spun că e plictisitor, dar are niște rezultate grozave pentru cum joacă!” 

Noul campion al US Open, Daniil Medvedev este ținta atacurilor grecului Stefanos Tsitsipas (3 ATP). 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Septembrie 2021, 09:39
Data actualizarii: Marti 21 Septembrie 2021, 09:49

Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 3 ATP) a jucat în 2021 prima sa finală de turneu de mare șlem, dar a pierdut-o în fața sârbului Novak Djokovic, deși l-a condus cu 2-0 la seturi. S-a întâmplat pe zgura de la Paris, unde Novak Djokovic cucerea al 19-lea titlu de mare șlem al carierei. 

La câteva luni de la acel eșec, nu Tsitsipas, ci Medvedev este campion de Grand Slam, un câștigător care l-a învins pe Novak Djokovic, scor 6-4, 6-4, 6-4 în finala de la US Open

Stefanos Tsitsipas: ”Mă surprinde că reușește să obțină rezultatele acestea. Tenisul lui e unidimensional”


Performanța rusului a fost apreciată de jucătorul grec, dar nu fără o declarație care ar putea reaprinde certurile între Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. 

„Medvedev e foarte constant, e un adversar dificil. Mă surprinde însă că reușește să obțină rezultate atât de mari cu stilul său de joc. Nu spun că tenisul lui e plictisitor, dar e unidimensional,” a punctat Stefanos Tsitsipas, într-un interviu acordat Tennis Majors, referindu-se la agresivitatea aplicată constant de Medvedev loviturilor sale și numărul foarte scăzut de scurte ori lovituri slice pe care tenismenul din Federația Rusă le încearcă în timpul partidelor. 

Într-o încercare de autoevaluare, Stefanos Tsitsipas a adăugat că se vede drept „unul dintre cei mai buni jucători din circuit, dar trebuie să o demonstrez pe teren,” a precizat al treilea jucător al lumii.

Declarațiile jucătorului din Grecia nu vor provoca nici primul, și probabil nici ultimul conflict între Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. „Bullshit Russian!”, a fost insulta rasistă adusă de Tsitsipas lui Medvedev în timpul unui meci direct jucat la Miami. ”Hei, Stefanos, vrei să te uiți în ochii mei când vorbești?” a fost replica rusului, care a pornit un conflict de lungă durată, ce poate fi urmărit în videoclipul de mai jos. 

Modifică setările cookies