Ilie Nastase emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open Tenis WTA Romania US Open 2021 Tenis

Ilie Năstase sparge bula de entuziasm după US Open: ”De ce să ne mândrim cu Emma Răducanu? S-a născut în altă țară!”

Ilie Năstase nu vede motivul pentru care românii s-ar mândri cu victoria Emmei Răducanu de la US Open 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Septembrie 2021, 09:08
Data actualizarii: Marti 21 Septembrie 2021, 09:14

Ilie Năstase este de părere că românii nu ar trebui să se mândrească cu succesul Emmei Răducanu din motive care ar ține de naționalitatea sportivei în vârstă de 18 ani. 

„Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe, pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia, unde s-au inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce? Pentru că ea s-a născut în altă ţară. 

Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei. Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da, e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu este, şi ea reprezintă altă țară. Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi, românii, dar suntem talentaţi fără condiţii”, a declarat Ilie Năstase, potrivit Gazetei Sporturilor

La doar 18 ani, Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istoria tenisului feminin care a câștigat un turneu de mare șlem început încă din faza calificărilor. Nu mai puțin de 10 victorii a legat sportiva britanică cu origini românești la Flushing Meadows, fiecare fără set pierdut. 

Modifică setările cookies