Lotul României pentru barajul din Cupa Billie Jean King, cu Slovenia: căpitanul Tecău a ales surprinzător

Cupa Billie Jean King Echipa Romaniei fed cup Romania Slovenia baraj Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 18 Martie 2023, 09:10
Data actualizarii: Sambata 18 Martie 2023, 09:17

Horia Tecău a ales lotul final al României pentru barajul cu Slovenia, care va stabili numele echipei calificate la turneul final al Cupei Billie Jean King (anterior intitulată Fed Cup). 

Căpitanul nejucător al echipei României de tenis feminin, Horia Tecău va miza pe Ana Bogdan ca principală jucătoare a echipei României, în barajul decisiv cu Slovenia, din Cupa Billie Jean King. Echipa câștigătoare se va califica la turneul final, care va avea loc în săptămâna 7-12 noiembrie.

Horia Tecău mizează pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, în barajul decisiv cu Slovenia

Cu două victorii asigurate țării noaste în barajul cu Ungaria, din toamnă, Ana Bogdan (57 WTA) și-a câștigat pe deplin statutul de „primă rachetă” în acest play-off. Sportiva din Sinaia va face echipă cu Irina Bara (193 WTA), Jaqueline Cristian (202 WTA), Anca Todoni (727 WTA), dar și cu experimentata Monica Niculescu, aleasă în perspectiva partidei de dublu. 

Actualmente, Ana Bogdan este jucătoarea cel mai bine clasată în ierarhia WTA, luând în considerare situația ambelor formații. Pentru sloveni, Tamara Zidansek (114 WTA) și Kaja Juvan (135 WTA) reprezintă principalele arme. 

Slovenia - România se joacă pe 14-15 aprilie, la Koper, pe zgură. 


Marele regret al Simonei Halep după retragerea lui Horia Tecău

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!