Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis WTA Romania Tenis

Este sau nu Simona Halep suspendată din tenis? Aspectul oficial care sugerează că ar putea scăpa cu anularea suspendării

Așteptarea îndelungată și neglijența Federației Internaționale de Tenis lasă loc de interpretare, în cazul Simonei Halep. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 09:35
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 09:45

7 octombrie 2022 este data în care Simona Halep a fost suspendată oficial din circuitele WTA și ITF, ca urmare a testului anti-doping eșuat la US Open. Șase luni mai târziu, testul pozitiv la Roxadustat o ține în continuare departe de terenurile de tenis.

Curios, cu privire la suspendarea Simonei Halep, este că site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis nu a ratificat în jumătate de an statutul de jucătoare suspendată care s-ar aplica sportivei din țara noastră, punctează ProSport

Site-ul Federației Internaționale de Tenis nu confirmă suspendarea Simonei Halep, la șase luni distanță

Fanii Simonei Halep au fost, așadar, îndreptățiți să speculeze și să interpreteze, din moment ce ITF nu s-a poziționat oficial inclusiv în ce privește datele afișate pe site-ul lor. 

Neactualizarea statutului poate fi speculată ca un pretext pentru un verdict favorabil care să anuleze suspendarea Simonei Halep, dar, în cel mai probabil caz, este vorba doar despre o întârziere a sediului central de la Londra.

Birocrația ar putea fi aspectul problematic care a cauzat nu doar această neactualizare pe site-ul Federației Internaționale de Tenis, ci și întârzierea adusă de reexaminarea probelor prin care Simona Halep a demonstrat că suplimentele sportive consumate au fost contaminate cu Roxadustat. 


Dan Petrescu, șocat de suspendarea Simonei Halep: „Sunt convins că ceva nu e bine acolo”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!