Și cu recordul Simonei Halep cum rămâne? Situația incredibilă în care se regăsește jucătoarea din România

Simona Halep Petra Kvitova Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 21:31
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 21:25

Absența Simonei Halep din circuitul WTA o privează de șansa doborârii unor recorduri istorice în Era Open. 

Simona Halep (31 de ani, 19 WTA) absentează din tenisul profesionist începând cu luna octombrie a anului trecut, când a fost suspendată din cauza testului anti-doping eșuat la US Open, după înfrângerea suferită în primul tur. 

Rezultatul pozitiv la Roxadustat o menține pe jucătoarea din Constanța în situația incertă în care poate doar să spere la o revenire cât mai curândă în circuitul WTA

Simona Halep, depășită de Petra Kvitova la numărul victoriilor semnate în turneele WTA 1000

Fără meci oficial de tenis jucat de mai mult de jumătate de an, dubla campioană de Grand Slam din țara noastră a ratat trei turnee de calibru WTA 1000 în această perioadă: Guadalajara, Dubai și Indian Wells. 

În contextul dat, Simona Halep poate doar să o felicite pe rivala sa din Republica Cehă, Petra Kvitova, care a depășit-o la numărul succeselor bifate în aceste competiții și a ajuns la 35 de sferturi de finală jucate în competițiile WTA 1000. 

În clasamentul istoric care numără prezențele în sferturile de finală ale întrecerilor WTA 1000, Simona Halep ocupă locul secund, cu 39 de apariții, iar în acest interval ar fi putut egala recordul absolut din Era Open, deținut de poloneza Agnieszka Radwanska (42). 


Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!