VIDEO Dacă nici Halep, și nici Cîrstea, atunci Begu! Cu cine va juca românca în optimi la Roland Garros

Irina Begu Leolia Jeanjean Roland Garros Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Mai 2022, 13:45
Data actualizarii: Sambata 28 Mai 2022, 13:48

Irina Begu s-a calificat pentru a treia oară în carieră în optimile de finală ale unui turneu de mare șlem, după victoria scor 6-1, 6-4, în defavoarea franțuzoaicei Leolia Jeanjean (227 WTA). 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 6-4, în turul 3 la Roland Garros

Irina Begu s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile turneului de la Roland Garros. Sportiva din țara noastră le-a eliminat în primele trei tururi pe Jasmine Paolini, Ekaterina Alexandrova și Leolia Jeanjean. 

Va juca în optimile de finală contra învingătoarei meciului dintre Jessica Pegula (11 WTA) și Tamara Zidansek (25 WTA). Partida din faza ultimelor 16 jucătoare va avea loc luni, 30 mai. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 6-4. GAME, SET & MECI, IRINA BEGU!

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 5-4. Begu ratează trei mingi de meci, jucând un tenis pasiv și temător, iar publicul prezent în Arena Suzanne-Lenglen începe să simtă șansa unei reveniri a favoritei lor. Irina Begu va avea, totuși, a doua șansă de a închide partida, cu serviciul. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 5-3. Irina Begu își pierde serva la zero, într-un game care s-a desfășurat total diferit de restul partidei. Jeanjean, cu inițiativă, a dictat eficient punctele, a lăsat erorile neforțate deoparte și a plimbat-o eficient pe Begu.

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 5-2. Jeanjean face game, iar Irina Begu va servi, la reluare, pentru calificarea în optimi. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 5-1. Begu rezistă și luptă eroic pentru un hold crucial, reușit în prelungiri. Un singur game o mai separă de calificarea în optimile Roland Garros 2022. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 4-1. Irina Begu are dublu break avans, în setul secund, iar o calificare în optimile Roland Garros este mai aproape ca niciodată. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 3-1. Begu joacă mai variat și se bucură de lipsa capacității franțuzoaicei de a rupe, realmente, ritmul de joc impus de româncă. Hold la treizeci, iar seria bună a sportivei din țara noastră continuă. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 2-1. Game alb pentru Jeanjean, care joacă inspirat un contre-pied, servește mai bine și pare hotărâtă să dea o replică mai bună decât cea din manșa întâi. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 2-0. Irina Begu servește impecabil, pune un as în teren și închide game-ul cu un singur punct pierdut. Are 8-1, după 40 de minute de joc. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 1-0. Victor Crivoi strânge pumnul și îi înspiră Irinei Begu confirmarea că practică un tenis extraordinar, în această primă oră de joc. Begu face break în primul game al setului secund. 


Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1. GAME & PRIM SET, IRINA BEGU! Hold la zero, în ultimul game al setului, care a durat doar 30 de minute. Begu a lovit direct câștigător de 11 ori și a avut toate răspunsurile contra atacurilor inițiate de deținătoarea de wildcard, care a spulberat-o pe Karolina Pliskova (8 WTA), în turul anterior. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 5-1. Jeanjean se înscrie pe tabelă, după 28 de minute de joc, dar Irina Begu are șanse de a închide setul în game-ul următor, când va servi. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 5-0. Hold la cincisprezece pentru Irina Begu, care a controlat partida autoritar, exceptând primul game. După 23 de minute de joc, Irinei Begu îi mai lipsește un singur game pentru a câștiga primul set. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 4-0. Break alb pentru Irina Begu, care câștigă game-ul după o dublă greșeală comisă de reprezentanta gazdelor. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 3-0. Un sfert de oră trecut, Irina Begu își imprimă stilul de joc asupra confruntării, iar Leolia Jeanjean pare surprinsă de tenacitatea româncei. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 2-0. 7 erori neforțate pentru franțuzoaică, în primele două game-uri. Begu profită și face primul break în partidă. 

Irina Begu - Leolia Jeanjean 1-0. Begu muncește din greu încă din primul game al meciului, timp de 8 minute, salvează mingi de break și debutează cu dreptul. 

Irina Begu va juca în primul meci programat sâmbătă, 28 mai, pe al doilea stadion al complexului Stade Roland Garros, Suzanne-Lenglen. Adversara sa va fi deținătoarea de wildcard, Leolia Jeanjean, care a eliminat-o în turul secund pe Karolina Pliskova. 

Begu va lupta pentru a-și egala cea mai bună performanță a carierei la Roland Garros, optimea de finală jucată în 2016.


Begu o va întâlni pe Leolia Jeanjean din Franţa, locul 227 WTA.

Irina Begu joacă în turul 3 la Roland Garros


Meciul dintre româncă şi Leolia Jeanjean va fi primul al zilei pe terenul Suzanne-Lenglen, ceea ce înseamnă că va începe la ora 12.00.

Begu a fost eliminată vineri în turul doi la dublu. Românca şi colega sa, Camila Osorio din Columbia, au fost învinse de echipa franceză Caroline Garcia/Kristina Mladenovici, beneficiara unui wild card, scor 6-0, 6-4, într-o oră şi opt minute, transmite news.ro.

Irina Begu, singura reprezentată a României rămasă pe tabloul de simplu de la Roland Garros, a trecut până acum de Jasmine Paolini (4-6, 6-1, 7-6 (5)) și Ekaterina Alexandrova (6-7 (3), 6-3, 6-4).

Momentul delicat psihologic al întâlnirii din turul secund a avut loc la scorul de 2-0 pentru Alexandrova, în setul decisiv, când frustrarea acumulată a făcut-o pe Irina Begu să arunce cu racheta, doar ca aceasta să aterizeze în tribune și să lovească un copil, din primele rânduri.

Deși decizia supervizorului a nemulțumit-o pe Ekaterina Alexandrova, Irinei Begu i-a fost acordat dreptul să continue, spectatorul nefiind vătămat serios.

CTP, despre gestul Irinei Begu: "Nu faci așa ceva!"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu o consideră pe Irina Begu o jucătoare admirabilă, iar calificarea bucureștencei în turul trei la Roland Garros îi dovedește perseverența arătată pe teren.

„Irina Begu este o jucătoare admirabilă, muncitoare, constantă. Turul 3 la Roland Garros este excelent, dar dacă mă veți întreba în legătură cu datul rachetei de pământ - care s-a dus, după aceea în tribună și putea să accidenteze destul de grav un copil - să știți că, dacă ar fi fost descalificată, nu aș fi considerat asta nedreptate.

Nu faci așa ceva. A trântit racheta într-un mod absolut necontrolat, în fața tribunei. Un jucător profesionist are sentimentul terenului, nu arunci cu racheta de pământ când ești atât de aproape de spectatori”, a punctat CTP, despre pățania din meciul Irina Begu - Ekaterina Alexandrova, la Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!