Fabio Fognini ATP 500 Barcelona Miralles Zapata Tenis ATP Tenis

"In p**da ma-tii!" | Incident istoric in ATP: Fabio Fognini a injurat un arbitru de linie si a fost descalificat instant la Barcelona: de la ce a plecat totul 

Fabio Fognini a fost descalificat din turneul ATP 500 de la Barcelona din cauza comportamentului nesportiv afisat in meciul cu Z. Miralles. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 21 Aprilie 2021, 18:06
Data actualizarii: Miercuri 21 Aprilie 2021, 19:55

Fabio Fognini (27 ATP) a fost descalificat din turneul ATP 500 de la Barcelona, dupa ce a injurat un arbitru de tusa. Incidentul a avut loc la scorul de 0-6, 4-4 in cadrul meciului din turul secund, disputat impotriva spaniolului Bernabe Zapata Miralles (147 ATP), noteaza spaniolii de la Punto de break

In setul secund, Fognini a revenit de la 0-3 la 4-3, dar spaniolul a reusit rebreak-ul, lucru care a contribuit la cresterea starii de nervozitate afisate de Fabio Fognini, vizibil aflat intr-o stare neprielnica jocului de tenis, miscandu-se cu dificultate pe teren, intr-un meci desfasurat, util de mentionat, in conditii grele de joc, dominate de ploaie si de un vant puternic care a suflat in aceasta dupa-amiaza la Barcelona. 

Conform unor surse neoficiale, Fognini ar fi afirmat ca s-ar fi saturat de tusier, dupa ce acesta i-a sesizat o greseala de picior. "In p**da ma-tii!" ar fi fost mesajul transmis de Fognini, auzit si penalizat de arbitrul de scaun. Fognini a devenit, asadar, al zecelea jucator descalificat dintr-un turneu ATP din 2000 incoace. 

La conferinta de presa organizata dupa meci, Fabio Fognini a punctat, in apararea sa ca nu intelege pedeapsa care i-a fost aplicata, informeaza jurnalistul Luigi Gatto. Tenismenul italian ar fi spus urmatoarele: "Am platit pentru un lucru pe care nu l-am facut. Am facut lucruri rele pe teren in trecut, dar azi am fost foarte calm. Nici nu am vorbit. O sa investighez situatia. E prima data cand mi se intampla asa ceva," a spus Fognini. 

In optimi, Zapata Miralles se va duela cu compatriotul sau, Pablo Carreno Busta (13 ATP), care l-a eliminat pe americanul Jordan Thompson (59 ATP), scor 6-4, 6-0. 

Modifică setările cookies