Tenis

Halep are ac de cojocul rusoaicelor. Ce scrie site-ul WTA despre victoria Simonei de la Moscova și un record interesant

Halep a pătruns în sferturile turneului WTA de la Moscova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Octombrie 2021, 21:26
Data actualizarii: Joi 21 Octombrie 2021, 21:37

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA 500 de la Moscova, mulțumită unei prestații solide în meciul cu Veronika Kudermetova, încheiat în două seturi, scor 6-1, 7-6. 

Simona Halep a reușit să mizeze pe un joc variat la Moscova și să o pună în dificultate constant pe Veronika Kudermetova. Cu o deplasare formidabilă în teren și consecventă pe lovitura de forehand, eleva lui Adrian Marcu a reușit să-și ridice nivelul mental încă din start. 

  • Simona Halep debutează cu succes la Moscova, dar își admite limitele: „Mi-e greu să mă gândesc la câștigarea trofeului!”

Simona Halep vs jucătoarele din Rusia 42-20

A contracarat jocul agresiv al rusoaicei, a marșat pe un serviciu precis și a avut arme și pentru setul secund. Nivelul de joc al Simonei a fost apreciat de siteul WTA, care a elogiat-o pe constănțeancă în vârstă de 30 de ani. 

Pagina electronică a forului mondial a scris despre recordul pe care Halep îl are în confruntările cu jucătoarele din Rusia. 

"În urma victoriilor obținute la Kremlin Cup împotriva Anastasiei Potapova și a Veronikăi Kudermetova, Halep și-a îmbunătățit recordul împotriva jucătoarelor din Rusia, 5-1 în acest sezon și 42-20 în toată cariera. Ea e singura jucătoare din România care a cucerit titlul în capitala Rusiei", a subliniat site-ul WTA. 

Halep o va întâlni pe Maria Sakkari

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe grecoaica Maria Sakkari, care a profitat joi de abandonul rusoaicei Ana Kalinskaia, la scorul de 6-2, 1-0.

Halep şi Sakkari (26 ani, 7 WTA) vor fi adversare în premieră în circuitul profesionist.

Modifică setările cookies