Tenis

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 7-6. Calificare în sferturi pentru româncă, după un prim set aproape perfect

Simona Halep a învins-o pe Veronika Kudermetova (24 de ani, 32 WTA), scor 6-1, 7-6 în optimile Cupei Kremlinului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Octombrie 2021, 18:30
Data actualizarii: Joi 21 Octombrie 2021, 21:13

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 7-6

Simona Halep a jucat unul dintre cele mai bune seturi de la revenirea în circuitul WTA. În manșa inițială a partidei, serviciul sportivei din România a funcționat metronomic, iar numărul 19 WTA s-a distanțat cu lejeritate pe tabela de marcaj, ajutată și de un joc imprecis al Veronikăi Kudermetova. 

Fața jocului s-a schimbat în setul al doilea, când Kudermetova a redus numărul erorilor neforțate și a crescut intensitatea jocului de picioare. Loviturile puternice ale rusoaicei au început să o obosească pe Simona Halep în finalul setului doi, dar jucătoarea din Constanța a luptat cu mare dăruire și și-a apropiat victoria, într-un tiebreak încheiat cu o dublă greșeală de Kudermetova. 

Simona Halep va juca în sferturi contra Mariei Sakkari (7 WTA), care a trecut în faza optimilor de Anna Kalinskaya (125 WTA), scor 6-2, 1-0 (ret.)

Setul 2: 

7-6: GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! Cu mare dificultate, sportiva din România reușește să încheie partida în minimum de seturi și se califică în sferturile de finală ale Cupei Kremlinului. Pentru cele două succese reușite pe tabloul principal în capitala Rusiei, Simona Halep va încasa un cec în valoare de €19,858 și 100 de puncte WTA. În clasamentul WTA LIVE, sportiva din România a urcat o poziție, depășind-o pe Elena Rybakina și ocupând în acest moment locul 18 mondial. 

6-6: Kudermetova servește impecabil la 30-30, iar Simona Halep apreciază greșit distanța unei mingi boltite, la scorul de 40-30, iar setul intră în tiebreak. 

6-5: Cu un plus de agresivitate, Simona Halep dictează punctele și face un hold la 15 care se poate dovedi crucial în obținerea calificării. 

5-5: Kudermetova egalează, iar tensiunea finalului de set se acutizează. 

5-4: Când e vorba despre luptă, Simona Halep e mereu acolo! Sportiva din România își ține serviciul, la capătul unui game aprig disputat, iar un potențial break în următorul game îi poate aduce calificarea în sferturile de finală. 

4-4: Simona Halep ratează mingi de break, iar Veronika Kudermetova ridică nivelul de presiune exercitat asupra umerii româncei. Numărul 19 WTA urmează la serviciu. 

4-3: Hold la cincisprezece pentru Simona Halep. 

3-3: Game alb pentru Kudermetova, care începe să devină tot mai confortabilă în joc. Calitatea serviciilor crește, în contul reprezentantei gazdelor. 

3-2: Seria break-urilor nu se oprește aici. Kudermetova mai face un re-break, iar echilibrul se menține, la jumătatea setului secund. 

3-1: La a cincea minge de break, Simona Halep câștigă game-ul și se așază din nou într-o poziție confortabilă pe tabela de marcaj. 

2-1: Re-break la 15 făcut de Veronika Kudermetova. 

2-0: Break la 30 reușit de Simona Halep, într-un game în care arbitrul de scaun a greșit de două ori, văzând în afara terenului două mingi bune ale româncei. Numărul 19 WTA a trecut peste frustrare și are acum set și break avantaj.  

1-0: Game alb pentru Simona Halep, iar forma bună continuă. 

Setul 1: 

6-1: SET, SIMONA HALEP! O manșă întâi apropiată cu mare lejeritate de Simona Halep, grație unui joc alert, lipsit de erori. Notabilă, disponibilitatea Simonei Halep la efort și viteza de deplasare, două aspecte care s-au văzut rar în jocul româncei în ultimele 4 luni, din cauza accidentărilor. 

5-1: Serviciul funcționează pentru Simona Halep, care nu cedează niciunul dintre break-urile obținute și se apropie la un game de adjudecarea primului set. 

4-1: Simona Halep ratează patru mingi de break, iar Kudermetova trece pentru prima dată pe tabela de marcaj, într-un prim set derulat cu o viteză de necrezut. Jocul Simonei Halep arată mult mai bine decât în primul tur, la fel ca viteza de deplasare, iar alegerile tactice sunt inspirate. De notat, o pasivitate ușor stranie în mobilitatea Kudermetovei în acest prim set. 

4-0: Halep insistă pe forehandul Veronikăi Kudermetova și culege erorile din jocul rusoaicei pentru a se distanța la patru game-uri avans. 

3-0: Dublu break, Simona Halep! Alertă și cu un joc de picioare excelent, Simona Halep impune ritmul de joc și face un nou break, la 30. 

2-0: Simona Halep confirmă break-ul, în ciuda a două greșeli comise în primul game jucat pe propria servă. 

1-0: Break la 30 reușit de Simona Halep în debutul meciului. 


Victoria obținută de Simona Halep în primul tur la Moscova, 6-1, 6-4 în fața Anastasiei Potapova (20 de ani, 68 WTA) a fost un prim pas bine făcut de sportiva din România, în condițiile în care nu a mai jucat un meci în turneul din capitala Rusiei din 2013. 

Succesul din runda inaugurală are nevoie de confirmare în optimile de finală, fază competițională în care Simona Halep o va avea ca oponentă pe Veronika Kudermetova (24 de ani, 32 WTA). Partida va avea loc joi, 21 octombrie, în jurul orei 18:30, iar învingătoarea va juca în sferturi contra jucătoarei mai bune a duelului dintre Maria Sakkari (7 WTA) și Anna Kalinskaya (125 WTA). 

Pentru a ajunge în turul 2, Kudermetova a învins-o cu dificultate pe jucătoarea venită din calificări, Oksana Selekhmeteva (238 WTA), scor 4-6, 7-6, 6-4. 


Simona Halep a învins-o pe Kudermetova cu 6-1, 6-3 în turul 3 al Openului Australian din acest an


La fel ca împotriva Anastasiei Potapova, Simona Halep are un palmares favorabil în fața Veronikăi Kudermetova, singura întâlnire directă având loc în debutul acestui an.

Înfrângerea administrată sportivei din Federația Rusă a avut loc în turul 3 al Openului Australian, Simona Halep câștigând în minim de seturi, scor 6-1, 6-3. 

Dacă 2021 a fost cel mai ghinionist sezon din cariera Simonei Halep, acest an a fost cel mai bun pentru Veronika Kudermetova, rusoiaca pătrunzând pentru prima oară în top 30 mondial și adjudecându-și primul titlu WTA, la Charleston.

Tot în acest sezon, Kudermetova a jucat finală la Abu Dhabi și a cucerit titlul WTA de la Istanbul în proba de dublu. Posibil cea mai impresionantă performanță a fost finala jucată la Wimbledon, în proba de dublu, alături de Elena Vesnina. 

În februarie 2020, Veronika Kudermetova a pierdut ambele meciuri jucate pentru reprezentativa Federații Ruse la Cluj-Napoca, într-o confruntare din Billie Jean King Cup, încheiată 3-2 în favoarea echipei oaspete. Kudermetova a cedat în trei seturi în fața Anei Bogdan, 6-3, 6-7, 6-1 și în minim de seturi cu Jaqueline Cristian, 7-5, 6-3. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies