Brittney Griner baschet moscova Baschet

Brittney Griner, vedeta din SUA, rămâne în arest preventiv la Moscova. Ce pedeapsă cu închisoarea riscă dubla campioană olimpică

La mai bine de patru luni după ce a fost arestată la Moscova, sub acuzaţia de posesie de droguri, celebra jucătoare americană de baschet Brittney Griner urmează să aibă o primă audiere preliminară luni seara. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 16:50
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 16:59

Griner, 31 de ani, se află în prezent în arest preventiv, care a fost prelungit până la 2 iulie şi riscă până la 10 ani de închisoare. În urmă cu două săptămâni, un tribunal rus din oraşul Himki, în apropiere de Moscova, a prelungit până la 2 iulie detenţia pentru trafic de stupefiante a starului american al baschetului feminin Brittney Griner.

Griner, dublă campioană olimpică alături de selecţionata Statelor Unite (2016, 2020), a fost arestată pe aeroportul din Moscova, în luna februarie, după descoperirea în bagajele sale de mână a unor ţigări electronice şi a unui "lichid care prezenta un miros special" de ulei de canabis, conform serviciului federal al vămilor ruse. Ea riscă până la zece ani de închisoare.

"Brittney Griner nu ar trebui să stea în închisoare!"

În mai, autorităţile de la Washington au declarat că Rusia o reţine "în mod nedrept" pe jucătoarea în vârstă de 31 de ani, în timp ce WNBA, liga profesionistă de baschet feminin din SUA, a precizat că "lucrează pentru a o aduce pe Griner acasă". Cazul acesteia se află acum în mâinile trimisului special al SUA care se ocupă de persoanele luate ostatice.

"Poziţia noastră este foarte clară de ceva vreme: Brittney Griner nu ar trebui să stea în închisoare nici măcar o singură zi în plus", declara atunci purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.Arestarea jucătoarei americane, campioană a WNBA în 2014 cu echipa Phoenix Mercury, s-a produs pe fondul unei crize dintre Occident şi Moscova, generată de invadarea Ucrainei.

Considerată una dintre cele mai mari jucătoare de baschet, Brittney Griner, la fel ca majoritatea sportivelor din WNBA, a evoluat mai multe sezoane pentru echipa rusă Ekaterinburg în timpul extrasezonului din Statele Unite. Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!