Gabriela Ruse dezvăluie secretul esențial prin care s-a calificat, alături de Marta Kostyuk, în sferturile Roland Garros 

Gabriela Ruse Roland Garros 2022 Gabriela Ruse Marta Kostyuk Gabriela Ruse Romania Roland Garros dublu feminin Romania la Roland Garros Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 15:40
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 15:42

Madison Keys și Taylor Townsend vor fi adversarele Gabrielei Ruse și Martei Kostyuk, în sferturile turneului de dublu feminin de la Roland Garros. 

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, în proba de dublu feminin. Echipa româno-ucraineană a trecut în maxim de seturi de duo-ul Caty McNally / Shuai Zhang, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Va fi a doua prezență a Gabrielei Ruse în sferturile unui Grand Slam, sportiva din România fiind autoarea unor declarații extraordinare, la conferința de presă susținută după succesul din optimi. 

Gabriela Ruse: „La dublu îmi e mai simplu să-i spun colegei că nu-i nimic dacă greșește.”

„Cred că mereu mă relaxez mai bine la dublu. Și mereu încerc să-mi încurajez adversara – indiferent dacă câștigăm sau pierdem meciul. La dublu îmi e mai simplu să-i spun colegei că e ok, că-i bine, că nu-i nimic dacă greșește. Nu știu de ce.

Probabil că în timp o să progresez și o să fiu la fel de bună și cu mine, la simplu. E lucrul pe care eu îl lucrez cel mai mult cu psihologa mea. Pentru că îmi cer foarte multe lucruri și niciodată nu e suficient pentru mine ce fac pe teren,” a explicat Gabriela Ruse diferența abordării mentale din timpul unui meci de dublu, raportată la meciurile sale de simplu.

Gabriela Ruse, sfat pentru părinți: „Să nu-și educe copiii în ideea că e bine doar când câștigă, iar când pierd, e rău.”

Oferindu-le un sfat și părinților de juniori trimiși la tenis, direct de la Paris, Gabriela Ruse a insistat asupra nevoii de relaxare pe teren, enunțând că a atașa valori pozitive sau negative asupra victoriilor, respectiv eșecurilor poate contribui la formarea fricii de a pierde, un reflex contraproductiv în sportul de performanță. 

„Cred că se pune foarte mult accent, când suntem mici, pe faptul că atunci când câștigi e bine, iar când pierzi e rău. Și copilul crește cu frica de eșec. Odată ce ai frica asta, nu mai ești complet liber pe teren. E sfatul pe care îl dau către părinți: să nu-și educe copiii în ideea că e bine doar când câștigă. Și e rău când pierd,” a adăugat Gabriela Ruse, notează Treizecizero

În sferturi, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor primi replica americancelor Madison Keys și Taylor Townsend. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!