Marta Kostyuk Gabriela Ruse Razboi ucraina Tenis WTA Romania WTA 1000 Roma Tenis

Partenera Gabrielei Ruse, ucraineanca Marta Kostyuk, a boicotat în mijlocul meciului de dublu jucat la Roma împotriva unei echipe rusești

Marta Kostyuk nu s-a mai întors de la vestiare, după încheierea primului set. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 09:45
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 10:24

Rusoaicele Veronika Kudermetova și Anastasia Pavlyuchenkova s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu WTA de la Roma după câștigarea unui singur set, în meciul jucat contra echipei formate din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk (19 ani, 59 WTA). 

Marta Kostyuk: „Nicio rusoaică nu a venit la mine să-mi spună că îi pare rău.”

Echipa româno-ucraineană s-a retras după încheierea primului set, 6-1 în favoarea adversarelor, drept consecință a refuzului Martei Kostyuk de a se întoarce de la vestiare.

Pauza ar fi fost invocată din motive medicale, dar Marta Kostyuk nu a arătat slăbiciuni fizice pe durata primului set, așadar se vehiculează că decizia ar fi fost luată pentru a ridica nivelul de conștientizare cu privire la atrocitățile comise pe teritoriul țării sale, în războiul declanșat de Federația Rusă în 24 februarie.

Marta Kostyuk susține că jucătoarele din Federația Rusă nu au arătat pic de empatie față de ucrainence

„Nicio jucătoare din Rusia nu a venit să mă vadă. Niciuna nu mi-a spus că îi pare rău pentru lucrurile pe care țara lor le face în Ucraina. Mă doare. Singura lor problemă acum e că nu pot să facă transferuri de bani. Despre asta vorbesc ele! E inacceptabil.

Nu e nevoie să te implici în politică pentru a te comporta ca o ființă umană. Toată lumea știe ce se petrece. Mă doare de fiecare dată când sosesc la stadion și văd jucătoarele din Rusia. Discuțiile lor mă dor, pentru că sunt lipsite de sens,” a spus Marta Kostyuk, în luna martie, potrivit Quentin Moynet, jurnalist L'Equipe. 

Marta Kostyuk, în contextul războiului din Ucraina: „Mă simt neajutorată.”

Născută la Kiev, Kostyuk a acordat în luna martie un interviu pentru CNN în care a dezvăluit prin ce probleme a trecut de la declanșarea războiului din Ucraina. 

„Aș spune că acum se întâmplă ceva de nedescris. Părintele unui jucător din tenis a murit. Casa a fost distrusă complet. În ultimele două săptămâni a fost extrem de dificil. Au trecut două luni și totul se schimbă. Încerc să-mi dau seama ce simt și unde sunt. Am început să lucrez cu un psiholog și asta mă ajută enorm. Dar uneori este înfricoșător.

În acest moment se întâmplă multe. Trebuie să reziști la multe și îți vine să spui «Nu mai pot rezista». Nu vreau să spun acele cuvinte, dar vă dați seama despre ce vreau să vorbesc. Te gândești «Care e rostul? Încotro se îndreaptă totul? Ce ar trebui să fac cu viața mea? Pentru ce mai trăiesc?»

Este oribil să vezi iadul din țara ta, care nu se mai termină. Nu știu ce urmează în continuare. Mă face să mă simt neajutoarată. Nu pot descrie ce se simt”, a spus Marta Kostyuk pentru CNN, notează Gazeta.

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Urmărește și prima ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, în care invitata jurnalistului Andru Nenciu a fost Andreea Răducan, gimnasta română medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!