Alize Cornet Roland Garros Alize Cornet huiduita public francez Roland Garros Qinwen Zheng Roland Garros 2022 Tenis

Franțuzoaica Alize Cornet, huiduită de conaționali, la ultima apariție în turneul de la Roland Garros: „Niște imbecili!”

Alize Cornet crede că a fost tratată nedrept de publicul francez pe Arena Philippe-Chatrier, în momentul retragerii din meciul cu Qinwen Zheng. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 29 Mai 2022, 11:15
Data actualizarii: Duminica 29 Mai 2022, 11:15

Alize Cornet (32 de ani, 40 WTA) a anunțat, încă de la începutul sezonului, că 2022 va fi ultimul sezon pe care îl va petrece în circuitul de elită al tenisului feminin. Sfertfinalistă la Melbourne - în cel mai lung parcurs înregistrat vreodată într-un Grand Slam - jucătoarea din Hexagon a avut parte de o despărțire amară, la Roland Garros.

Accidentată la mușchiul adductor, Alize Cornet s-a decis să joace, totuși, partida din turul 3, cu Qinwen Zheng, adversara care a învins-o pe Simona Halep, în runda anterioară. Lucrurile n-au funcționat însă pentru franțuzoaică; condusă cu 6-0, 3-0, Cornet a apreciat că nu mai există niciun sens în continuarea partidei, iar o mână de oameni de pe stadionul Philippe-Chatrier a fluierat-o, la ieșirea de pe teren. 

Alize Cornet: „Publicul francez mă surprinde uneori. Mă doare, pentru că a fost o reacție nedreaptă.”

„Încă am o ruptură destul de mare în mușchiul adductor. A fost un pariu riscant, ce am făcut, dar am vrut să joc. Zheng nu m-a lăsat să respir. Având toate aceste dureri, nu a avut sens să mai continui partida.

Însă ce mă face să halucinez e că oamenii au îndrăznit să mă huiduie pe teren, când m-am retras. Publicul francez mă surprinde uneori. Aproape că m-a durut mai tare reacția lor decât rana însăși,” a spus Alize Cornet, cu lacrimi în ochi, la conferința de presă, notează L'Equipe

„Nu trebuie să generalizăm, probabil a fost o mână de oameni, dar a fost un abuz. Am fost sinceră cu mine. Mă doare pentru că reacția e nedreaptă. Poate că majoritea au înțeles ce s-a întâmplat, dar o mână de imbecili nu,” a adăugat Alize Cornet. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!