Florin Mergea îl apără pe Novak Djokovic: „Nu cred că, la nivelul lui, ar fi spus 'Eu sunt Nole, lăsați-mă să intru!'”

florin mergea Australian Open 2022 Novak Djokovic Novak Djokovic viza Australia Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 14:40
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 14:30

Dublistul român, medaliat cu argint la Rio de Janeiro consideră că Novak Djokovic este îndreptățit să dea în judecată statul australian. 

Retras temporar din circuitul ATP, Florin Mergea crede că Novak Djokovic a fost făcut pe nedrept simbol al mișcării nevacciniste și folosit ca anti-exemplu de Guvernul Australiei. 

Fostul partener al lui Horia Tecău în Olimpiada din Brazilia, desfășurată în 2016 a anunțat, din surse proprii, că Novak Djokovic nu s-ar fi dus în Australia dacă organizatorii turneului nu i-ar fi oferit această portiță - scutirea de vaccinare - pentru a participa la turneu. 

Florin Mergea: „Djokovic a spus că nu se vaccinează. Nu a spus de ce sau cum.”

„Cazul Djokovic e un subiect delicat, iar, la fel ca orice alt subiect de pe internet, vor fi tabere pro și contra. Eu am discutat și cu apropiați ai lui, inclusiv cu preparatorul lui fizic de la Cupa Davis și tot ce a putut să-mi spună e că 'Nole' nu se ducea acolo dacă nu avea garanția că poate să intre în țară și să joace.

Restul, ce a fost pe lângă, ce s-a întâmplat în decembrie, n-avem de unde să știm și, să fiu sincer, nu prea pot să-mi dau cu părerea. Dar felul în care a fost tratat nu a fost corect, în opinia mea.

Până la urmă, a ajuns să facă parte din mișcarea antivaccinistă, ceea ce el nu a spus niciodată. Niciodată nu a făcut nimic care să arate că gândește așa. El, pur și simplu, a spus că nu se vaccinează. Nu a spus de ce sau cum. 

După cum a spus și Mats Wilander, Novak Djokovic este cel mai bun alergător din tenis, din toate timpurile, iar la cum îl cunosc e foarte strict cu ce mănâncă, cu ce introduce în sistem. Dacă el a luat decizia să nu se vaccineze, pentru că i-ar putea dăuna, este alegerea lui, așa cum tuturor le aparține alegerea să facă una sau alta. 

Din momentul în care Australia a lăsat portița deschisă pentru aceste scutiri, era clar că se va încerca participarea lui. Au fost și alți sportivi acceptați pe baza acestei scutiri. Eu nu cred că 'Nole' - la nivelul lui, de numărul 1 în lume - se ducea cu atâția oameni în jurul lui ca să le spună: 'Eu sunt Nole, lăsați-mă să intru,' fluturând steagul. A fost și folosit ca un exemplu, iar cred că, din punctul său de vedere, e normal să îi dea în judecată și să vadă ce poate obține,” a declarat Florin Mergea pentru Eurosport

În același interviu, Florin Mergea a anunțat că își pregătește revenirea în primăvara acestui an, în turneele de zgură, tenismenul român urmând să beneficieze de un clasament protejat în top 150. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!