rafael nadal Rafael Nadal golf Tenis ATP US Open 2021 Tenis Fanii îl așteaptă la US Open, dar Rafael Nadal s-a înscris la un turneu de golf! Ce șanse mai are să joace la New York

Fanii îl așteaptă la US Open, dar Rafael Nadal s-a înscris la un turneu de golf! Spaniolul va rata US Open 2021 

Participarea lui Rafael Nadal la US Open 2021 este puțin probabilă, în condițiile în care spaniolul s-a înscris într-un turneu de golf. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 20 August 2021, 10:08
Data actualizarii: Vineri 20 August 2021, 13:45

În luptă cu Novak Djokovic pentru titlul de cel mai mare campion al turneelor de mare șlem, Rafael Nadal are preocupări mai apropiate de golf decât de tenis, cu doar o săptămână înaintea începerii ediției 2021 a US Open. 

Accidentat la piciorul stâng, afecțiune care l-a ținut departe de a participa la Cincinnati, Rafael Nadal nu se află în cea mai bună situație din punct de vedere fizic, iar participarea sa la Grand Slam-ul din New York City este tot mai puțin probabilă. 

Rafael Nadal joacă golf, și nu tenis, cu o săptămână înaintea US Open 2021 


În acest timp, Nadal s-a înscris la Campionatul Balearic de Golf, competiție destinată amatorilor, programată pentru zilele 21-22 august, notează Eurosport. Această decizie nu înseamnă imposibilitatea de a ajunge la New York în timp pentru US Open 2021, dar lasă de înțeles faptul că sportivul spaniol nu se consideră suficient de pregătit pentru a aborda întrecerea cu șanse reale la câștigarea trofeului. 

Ar fi a patra oară în cariera și pentru al doilea an la rând când Rafael Nadal ratează US Open-ul, după edițiile din 2012, 2014 și 2020. În condițiile date, în care Rafael Nadal și Dominic Thiem - campionul en-titre - nu vor lua parte la Flushing Meadows, Daniil Medvedev rămâne unul dintre puținii jucători cu șanse reale de a-l opri pe Novak Djokovic din a reuși Calendar Slam, performanța de a câștiga toate cele patru turnee de mare șlem în același an calendaristic.

Rafael Nadal a câștigat de 4 ori US Open-ul, în edițiile 2010, 2013, 2017 și 2019. Ultimul titlu a fost obținut în defavoarea rusului Daniil Medvedev, la capătul unui ultim act desfășurat în cinci seturi, scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4, după 4 ore și 54 de minute de joc. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!