Tenis

Aventurile Simonei Halep: a câștigat cu 6-1 un set decisiv jucat cu ruptură musculară, dar poate suferi pe termen mediu

Simona Halep a riscat și a câștigat la Cincinnati, dar ar putea să piardă pe termen lung. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 August 2021, 09:15
Data actualizarii: Joi 19 August 2021, 09:21

Simona Halep este jucătoarea care a schimbat definitiv cursul istoriei tenisului românesc, dar unele performanțe reușite de jucătoarea din Constanța trec ușor pe sub luminile reflectoarelor. Una dintre aceste reușite este setul trei al partidei cu Magda Linette, pe care l-a câștigat cu 6-1 jucând cu o ruptură musculară la mușchii aductori. 

Imediat după time-out-ul medical luat la scorul de 1-4 în setul doi, Simona Halep a redus din diferență, dar a cedat manșa secundă, scor 3-6, după care a jucat un set aproape de perfecțiune, în care a servit un număr record de 6 ași și a cedat un singur game. 

Simona Halep a jucat cu ruptură musculară setul decisiv al meciului cu Magda Linette 


Dincolo de experiența emoțională cu care a gestionat setul decisiv, Simona Halep a impresionat tehnic, servind inteligent și variat, imprimând de asemenea mai multă forță în loviturile din timpul punctelor pentru a le scurta și a-și proteja coapsa dreaptă.

Frustrată și puternic dezamăgită, Magda Linette a început să plângă pe teren spre finalul setului și nu a reușit să evite înfrângerea împotriva Simonei Halep care și-a învins adversara în același timp în care a învins durerea și limitările fizice aduse de o micro-ruptură musculară. 

Partea opusă a monedei ar putea arăta în viitorul apropiat și pe termen mediu că Simona Halep nu a luat decizia corectă, alegând să continue partida, dar acest lucru depinde de rapiditatea cu care se va recupera după această ruptură musculară la mușchii aductori. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies