VIDEO Ce a făcut Novak Djokovic pentru ca tenismenii să fie plătiți mai bine. Sârbul, lăudat de Florin Mergea

Novak Djokovic florin mergea Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 10:10
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 10:13

Novak Djokovic este lăudat în tenisul mondial pentru impactul pozitiv adus în situațiile financiare ale jucătorilor din ATP. 

Florin Mergea (38 de ani) a dezvăluit că Novak Djokovic (35 de ani) a fost, de-a lungul timpului, tenismenul cel mai implicat în procesul de a îmbunătăți premiile financiare acordate în tenisul mondial. 

Fostul dublist român, medaliat cu argint, alături de Horia Tecău, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro l-a lăudat public pe tenismenul sârb pentru eforturile depuse în vederea îmbunătățirii situației economice a jucătorilor din circuitul ATP. 

Novak Djokovic a militat cu succes pentru creșterea premiilor financiare, în tenisul mondial

„Chiar dacă publicul larg nu știe, Novak Djokovic s-a zbătut ani la rândul pentru jucătorii de tenis, ca ei să primească mai mulți bani de la turnee. În momentul de față, veniturile jucătorilor, raportate la sumele încasate de turnee sunt foarte mici. Procentajul e foarte mic, în condițiile în care tenisul este comparat cu NBA, NHL, cu fotbalul american, unde echipele preiau peste 50% din veniturile evenimentelor.

În momentul de față, cred că tenisul este undeva la 12%. Djokovic a făcut acești pași pentru jucători și e clar că, din punctul meu de vedere, chiar dacă a făcut-o și pentru el, a făcut-o și pentru noi. 

Nu am mai văzut un alt jucător în istorie să facă treaba asta, deci probabil va avea susținerea multor jucători,” a declarat Florin Mergea, vorbind despre Novak Djokovic, pentru Eurosport

2023, cel mai prosper an din istoria tenisului masculin

Începutul sezonului 2023 a asigurat o creștere istorică în premiile financiare acordate în ATP. 

Oficialii circuitului ATP au hotărât să crească totalitatea premiilor financiare acordate în sezonul 2023 la suma totală de $217,9 milioane, un record absolut în Era Open. 

Peste 37,5 milioane de dolari americani este bonusul pe care conducătorii forului ATP au decis să îl ofere tenismenilor participanți în stagiunea următoare a tenisului masculin. 

Circuitul de turnee ATP Challenger înregistrează în acest an o mărire cu 75% a premiilor acordate, în raport cu 2022, ajungând la o sumă totală de $21,1 milioane. 
 

Interviul acordat de Florin Mergea, înaintea finalei olimpice din 2016

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!