Singur, în vârf! Novak Djokovic, cel mai longeviv număr 1 din istoria tenisului: a întrecut-o pe Steffi Graf

Novak Djokovic Clasament ATP Steffi Graf Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 10:45
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 10:49

Novak Djokovic a devenit cel mai longeviv număr 1 mondial din istoria tenisului, luând în considerare ambele circuite.

Novak Djokovic (35 de ani) a devenit tenismenul cu cea mai lungă ședere pe prima poziție a clasamentului ATP.

Cu 378 de săptămâni petrecute ca lider mondial, tenismenul sârb a depășit-o inclusiv pe Steffi Graf, care deținea, până de curând, recordul absolut, atât în WTA, cât și în ATP. 

Novak Djokovic, 378 de săptămâni petrecute ca număr 1 ATP

„Steffi Graf e una dintre marile legende ale sportului nostru, luând în calcul atât tenisul feminin, cât și cel masculin. E o persoană pe care o respect și o admir. Mă flatează că am reușit să îi egalez recordul și că am șansa să îl dobor.

Să fiu număr unu în lume și să câștig turneul de la Wimbledon au fost visele mele pe care le-am avut de mic copil. Când le-am obținut, în 2011, a trebuit să îmi croiesc noi visuri. E foarte important că le am, pentru că îmi acordă claritate și îmi permit să performez la maximumul abilităților mele și chiar să îmi depășesc limitele.

Sunt foarte mândru de mine și nu interpretez toate acestea ca pe un succes personal. Se datorează de asemenea familiei și echipei mele,” a declarat Novak Djokovic, într-o conferință de presă organizată la Belgrad, potrivit Punto de Break

Djokovic va participa în turneul ATP 500 de la Dubai, programat pentru săptămâna 27 februarie - 4 martie. Va fi prima competiție la care jucătorul sârb va lua parte, după încheierea Openului Australian


Victor Hănescu explică diferențele dintre Federer, Nadal și Djokovic: „Djokovic, destul de arogant și nepăsător față de ceilalți”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!