Florin Mergea tenis ATP Romania Florin Mergea Academie de Tenis Florin Mergea Romania Tenis ATP Romania Tenis

GALERIE FOTO Florin Mergea și-a deschis Academie de Tenis la Târgu Jiu, de Ziua Copilului: „Cariera mea de tenismen nu se încheie aici”

Florin Mergea și-a inaugurat Academia de Tenis de la Târgu Jiu în data de 1 iunie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 08:10
Data actualizarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 08:09

Vicecampion olimpic, alături de Horia Tecău, în proba de dublu masculin a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Florin Mergea a luat decizia de a se retrage din tenis, dar doar ca jucător. 

Fostul dublist român va rămâne implicat activ în sfera tenisului, în urma deschiderii Academiei de Tenis Florin Mergea, de la Târgu Jiu, organizație aflată în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, cu Comitetul Olimpic Roman şi cu Consiliul Judeţean Gorj.

Florin Mergea: „Cariera mea de tenismen nu se oprește aici, ci din contră, ea va continua să existe cu fiecare persoană care va dori să lucreze cu noi.”

La inaugurare, Academia de Tenis Florin Mergea dispune de 6 terenuri de zgura exterioare, un teren de minitenis pe iarba sintetică cu zid, 2 terenuri de hard în sală, teren de fotbal pe iarba sintetica, gym, vestiare, spa, restaurant şi hotel. În plus, Academia asigură parteneriate cu diverse clinici din zonă, care vor suplini nevoile de recuperare ale jucătorilor. 

„Nu la întâmplare am ales 1 iunie 2022 să anunțăm noul nostru proiect, Academia de Tenis Florin Mergea.

E un (un alt) vis pe care eu și Daiana l-am avut de mult timp, unul mult mai amplu, prin implicațiile sale pe termen mediu și lung, decât acela de a ajunge în topul primilor jucători de dublu din lume.

Încă de când eram adolescent, felul meu de a privi viața a fost de neconceput fără să fi întemeiat o familie in care implicarea mea sa fie totală.

„Academia e Familia noastră lărgită”

Cei care cunosc povestea noastră știu că atunci când am reintrat pe tur acum 10 ani  nu am dorit să fac asta fără sprijinul și implicarea de zi cu zi a Daianei, și Doamne ce aventurā a fost!

Ani de zile pe circuit am trăit împreună toate provocările imaginabile ale unui jucător profesionist de tenis, gustând din plin succesele mici sau mari, găsind confort, încurajări și ocazionale mustrări atunci când situațiile le cereau. 

Venirea pe lumea a copiilor noștri, Noah și Maya, nu a fost privită ca o piedică sau o tragedie întâmplată carierei mele ci ca o invitație și provocare de a sonda mai adânc misterele și dinamica relațiilor interumane, pentru că unul din rolurile unui bărbat e și acela de a crește si modela viitori OAMENI. Acești oameni apar in propria ta familie sau in alte cazuri viața ți-i aduce aproape prin alte căi.

Academia de Tenis e numele formal al noului nostru proiect, dar pentru mine, Daiana, Noah și Maya, e mai mult decât atât, e Familia noastră lărgită.

Alături de toți oamenii implicați în el dorim cu tot sufletul și toată priceperea de care avem parte, ca toți cei care îi trec pragul să devină oameni compleți și mai apoi jucători de tenis de mare performanță.

Astfel cariera mea de tenisman (sau jucător profesionist de tenis) nu se încheie aici și acum, din contră, ea va continua să existe și se va multiplica cu fiecare persoană care va dori sa lucreze alaturi de noi.

Pentru că lucrurile care dăinuie se făuresc și se moștenesc în Familie!”, sunt cuvintele transmise de Florin Mergea cu ocazia începerii noului proiect menit să contribuie la dezvoltarea tenisului românesc. 

Modifică setările cookies