Câte Grand Slam-uri va câștiga Alcaraz? Wilander a riscat o predicție 

Carlos Alcaraz Mats Wilander Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 19 Iulie 2023, 15:10
Data actualizarii: Miercuri 19 Iulie 2023, 15:09

Fostul tenismen suedez a încercat o predicție curajoasă referitoare la numărul de titluri de mare șlem pe care Carlos Alcaraz le va cuceri. 

Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP) a devenit dublu campion de Grand Slam, în urma succesului răsunător semnat în finala turneului de la Wimbledon, în care a trecut de Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP), în cinci seturi. 

De șapte ori campion în turneele de mare șlem individuale, fostul tenismen suedez, Mats Wilander îl vede pe tenismenul din Murcia depășindu-l, la numărul de trofee majore cucerite, însă nu îl vede ajungându-i pe marii Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. 

Mats Wilander îl vede pe Carlos Alcaraz ajungând la 10-15 titluri de mare șlem cucerite

„Am văzut destule lucruri din partea lui Alcaraz la acest Wimbledon pentru a spune deja că învață foarte repede. S-a adaptat celei mai grele suprafețe a sportului nostru foarte repede, în jur de trei săptămâni. Dacă este sănătos și joacă tenisul pe care l-a arătat la Wimbledon, va deveni mai bun.

Prezic că o să câștige între 10 și 15 titluri de Grand Slam, dacă sunt realist. Dar și dacă se oprește la cinci sau șase, este prea important pentru sportul nostru ca să numărăm acum,” a afirmat Mats Wilander pentru We Love Tennis, sursă citată de Eurosport

Novak Djokovic, amuzat de scenariul unei mari rivalități cu Carlos Alcaraz

Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) a fost aproape amuzat de una dintre întrebările pe care le-a primit, în ultima conferință de presă la care a apărut, în ediția 2023 a turneului de la Wimbledon

Unul dintre jurnaliștii americani l-a chestionat pe tenismenul sârb, într-o manieră neașteptată: „Simți că este abia începutul unei mari rivalități?”, referindu-se la duelurile sale cu tânărul spaniol, Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP). 

„Ha, sper!”, a fost prima reacție a lui Novak Djokovic, care s-a arătat distras de întrebare. „Alcaraz va fi în circuit pentru mulți ani, nu știu cât voi mai fi eu în preajmă. Dar da, haideți să vedem ce urmează. Am jucat totuși doar trei meciuri împotriva celuilalt, trei bătălii strânse, dintre care două în acest an, în fazele superioare ale turneelor de mare șlem.

Sper să jucăm din nou la US Open, de ce nu? Cred că e bine pentru sport ca primii doi tenismeni să se dueleze într-un thriller de cinci seturi, întins pe durata a aproape cinci ore,” a declarat Novak Djokovic, lăsând de înțeles că așteaptă cu nerăbdare ocazia unei revanșe, în fața tânărului tenismen din Murcia. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!