Încă o mamă devenită câștigătoare de Grand Slam: dublistele campioane la Wimbledon au împreună 74 de ani

Barbora Strycova Su-Wei Hsieh Wimbledon 2023 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iulie 2023, 21:18
Data actualizarii: Luni 17 Iulie 2023, 21:18

Barbora Strycova s-a retras în glorie din tenisul mondial, reușind să iasă campioană la Wimbledon, din postura de mamă revenită în circuitul WTA, după 2 ani de inactivitate. 

Vârsta este doar un număr, pot confirma câștigătoarele probei de dublu feminin a turneului de la Wimbledon.

La 37 de ani, Barbora Strycova și Su-Wei Hsieh le-au învins, scor 7-5, 6-4, pe Elise Mertens și Storm Hunter, în ultimul act al întrecerii de pe iarba londoneză. 

Fost număr 1 WTA la dublu, Barbora Strycova se retrage în glorie, din tenisul mondial

2 ani și 2 luni a absentat Strycova din circuitul de elită al tenisului feminin, timp în care a dat naștere primului său copil.

Strycova a revenit în tenis în primăvara acestui an, dar a anunțat, după câștigarea turneului de la Wimbledon, că acesta a fost ultimul, al carierei sale. 

Ce a declarat Barbora Strycova, la retragerea din tenis

„Nu puteam să cer un final mai bun, nu-i așa? Nu vreau să vorbesc prea mult, pentru că m-aș emoționa prea tare. Vreau să îți mulțumesc, Su-Wei, am avut o parteneră pe cinste, în tine.

M-am bucurat cu adevărat de aceste două săptămâni. A fost ca un basm pentru mine. Am vrut să îmi închei cariera aici, la Wimbledon, turneul pe care îl iubesc, de când sunt mică.

E o competiție unică, pe care o respect și o voi iubi mereu. Vă iubesc și vă mulțumesc că ne-ați susținut,” a spus Strycova, în cadrul discursului de campioană ținut în timpul ceremoniei de premiere.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!