„E un knockout tehnic!” Reacția lui Mats Wilander după eliminarea lui Rafael Nadal în turul secund la Australian Open

rafael nadal Australian Open 2023 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 08:45
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 09:26

Rafael Nadal a fost eliminat „printr-un knockout tehnic” în turul secund al Openului Australian, apreciază Mats Wilander.

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a abordat ediția 2023 a Openului Australian din postura de campion en-titre, dar având și cea mai slabă formă din întreaga carieră. Tenismenul iberic a venit la Melbourne cu șase înfrângeri în ultimele șapte meciuri oficiale, iar lipsa de încredere în forma sa de moment a grăbit eliminarea sa.

Învins de Mackenzie McDonald (27 de ani, 65 ATP), scor 6-4, 6-4, 7-5, Rafael Nadal a jucat un set și jumătate acuzând dureri la nivelul piciorului stâng, dar nu a reușit să îi perturbe concentrarea americanului, în ciuda faptului că a jucat având o stare fizică departe de stadiul optim. 

Mats Wilander îi acordă credit americanului Mackenzie McDonald

„A fost dificil de jucat pentru McDonald, dar trebuie să vedem cum am ajuns în această situație. Nadal a fost împins puțin prea mult, înspre colțul de forehand al terenului său, în urma forehand-ului inside-out al lui Mackenzie. 

Rafa e pus să alerge după minge și se accidentează. În opinia mea, e un knockout tehnic, pentru că ne uităm la un sportiv de 36 de ani. A avut și mult ghinion, evident,” a fost prima concluzie trasă de Mats Wilander, după eliminarea timpurie a ibericului, la Melbourne. 

„În anii '80, nimeni nu se accidenta la șold.”

„În anii '80, nimeni nu se accidenta la nivelul șoldului, pentru că jocul nu era atât de rapid. Fugeam la viteză maximă pentru anumite mingi, dar pașii dintre lovituri nu erau suficient de explozivi pentru a te accidenta.

Sportul de azi e atât de diferit și se poate întâmpla oricând. E mult mai rapid și trebuie să îți împingi limitele la maximum. E mult noroc implicat în tenisul de azi,” a completat fostul tenismen suedez. 

Rafael Nadal va cădea minim până pe locul 6 ATP, după încheierea Openului Australian.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!