GALERIE FOTO Novak Djokovic se opune invaziei rusești în Ucraina. Mesajul liderului mondial în tenis 

Novak Djokovic invazie ruseasca Razboi ucraina Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 18 Mai 2023, 07:21
Data actualizarii: Joi 18 Mai 2023, 07:52

Novak Djokovic își dorește încetarea războiului din Ucraina. 

Novak Djokovic (35 de ani, 1 ATP) și-a folosit faima pentru a transmite un mesaj pacifist, în contextul invaziei rusești în Ucraina.

Deși tatăl tenismenului sârb s-a pozat alături de simpatizanți ai președintelui Vladimir Putin, la Melbourne, „Nole” și-a asumat cu responsabilitate statutul de lider mondial, afirmând că războiul este cea mai „urâtă invenție” a omului. 

Novak Djokovic: „Războiul e cea mai urâtă invenție a vieții. Poți doar să te rogi lui Dumnezeu, că îl va opri.”

„Războiul e cea mai urâtă invenție a vieții. Poți doar să te rogi lui Dumnezeu că îl va opri. Din nefericire, războiul din Ucraina e lent și devine mai devastator, cu fiecare zi care trece... cel mai rău e să pierzi o persoană apropiată.

Războiul deschide un gol în fiecare familie. Nu pot să susțin niciun război împotriva unei țări,” a declarat Novak Djokovic. 

Novak Djokovic, conflict aprig cu arbitrul de scaun, Mohamed Layhani

Novak Djokovic s-a enervat la culme în setul decisiv al sfertului de finală pierdut în fața lui Holger Rune, în cadrul turneului ATP Masters 1000 de la Romascor 6-4, 2-6, 6-4. 

Arbitrul de scaun, Mohamed Lahyani l-a avertizat pentru tragere de timp, la serviciu, moment în care tenismenul sârb și-a pierdut cumpătul.

Neînțelegerea a fost cauzată de așteptarea lungă a arbitrului de scaun între anunțarea scorului în limba italiană și aceeași procedură, efectuată în limba engleză. 

„Ai spus scorul cu 7-8 secunde înainte să servesc. De ce spui scorul? Nu mă uitam la ceas. Spui scorul cu cinci secunde înainte să servesc. Care e drama, de aștepți între engleză și italiană? Joci teatru aici sau ce? De ce durează douăzeci de secunde să spui scorul? Spune scorul și gata! Pentru numele lui Dumnezeu!”, i-a transmis numărul 1 ATP arbitrului de scaun Lahyani. 

În dialog, arbitrul de scaun i-a precizat sârbului că a început cronometrarea secundelor doar după ce acesta s-a șters de prosop, insinuând că i-a făcut o favoare sârbului și, în ciuda acesteia, campionul Australian Open a depășit limita impusă. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!