Ashleigh Barty (1 WTA) s-a retras din tenis la vârsta de 25 de ani! Motivul din spatele deciziei care a șocat pe toată lumea

Ashleigh Barty retragere Ashleigh Barty lider WTA Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 07:20
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2022, 10:49

Ashleigh Barty (1 WTA, 25 de ani) s-a retras din tenis fără ca decizia să fie cauzată de o accidentare sau boală. 

Dimineața zilei de 23 martie 2022 a adus o veste care va schimba substanțial configurația tenisului feminin în sezoanele următoare.

Contrar tuturor așteptărilor, sportiva australiană Ashleigh Barty - care a ocupat locul întâi al ierarhiei WTA în ultimele 114 săptămâni - și-a anunțat retragerea din tenis, afirmând că este timpul ca persoana Ashleigh Barty să se bucure de viață, având șansa de a-și urmări alte visuri. 

„Ash” Barty se retrage din tenis înaintea surorilor Williams

Nu este prima dată când Ashleigh Barty se retrage din tenis, dar sportiva de la antipozi anunță această retragere drept decisivă. În tranziția dinspre prima fază a carierei înspre a doua, Ash Barty a jucat cricket și a învățat, conform propriilor spuse, lecția de a nu-și face gradul de mulțumire cu sine dependent de rezultate.

„În a doua fază a carierei mele, s-a schimbat o perspectivă în mine, astfel încât fericirea mea nu mai depindea de rezultate și succese. Fericirea mea a depins de a da tot ce pot eu,” a adăugat Barty, explicându-și ascensiunea fulminantă la revenirea în tenis.

Motivele australiencei Ashleigh Barty de a se retrage din tenis la 25 de ani, din postura de număr 1 WTA incontestat de peste doi ani

Câștigarea turneului de la Wimbledon, în 2021 a jucat un rol crucial în luarea acestei decizii, anunță Ashleigh Barty însăși, întrucât a însemnat îndeplinirea celui mai înalt vis pe care l-a avut în tenis, încă din copilărie. „Victoria de la Wimbledon a încununat toate eforturile vieții mele de sportivă. Am avut un instinct să mă retrag atunci. Am vorbit mult cu echipa.

Între timp, a venit provocarea Australian Open și mi-a oferit, în final, modul perfect de a mă retrage,” a declarat Ashleigh Barty, într-un interviu acordat prietenei și fostei colege de circuit, Casey Dellacqua. 

Ashleigh Barty, „împlinită și fericită” la finalul carierei de jucătoare profesionistă de tenis

„Sunt împlinită și fericită,” a spus Ashleigh Barty, chiar dacă s-a emoționat vizibil în momentul în care și-a făcut cunoscută decizia de a părăsi lumea bună a tenisului. 

În finalul interviului, Ashleigh Barty a lămurit cu mare candoare motivația din spatele acestei retrageri: „Știu de câtă muncă e nevoie pentru a-ți atinge potențialul maxim și am spus-o echipei că nu mai am motivația de a continua.

Nu mai am înclinația fizică, nici dorința emoțională și toate celelalte ingrediente de care ai nevoie pentru a-ți duce jocul la nivelul cel mai înalt,” a completat Ashleigh Barty. 

Ashleigh Barty se retrage din tenis la 25 de ani cu 3 titluri de mare șlem în palmares, câștigate în perioada 2019-2022, cu 117 săptămâni petrecute ca lider WTA și cu alte 12 trofee adjudecate în circuitul WTA, printre care Turneul Campioanelor, Miami sau Stuttgart. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!