Marea diferență văzută de Ion Țiriac între Halep și retrasa Barty: „Simona Halep nu e meseriașă, e o jucătoare. Foarte muncitoare, dar limitată.”

Ion Tiriac Ashleigh Barty Simona Halep Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 08:20
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 08:27

Ion Țiriac o consideră pe Ashleigh Barty „o meseriașă”, o jucătoare care și-a putut surprinde toate adversarele din WTA, grație jocului variat și bine gândit, din punct de vedere tactic.

UPDATE 23 martie, 08:20: Ashleigh Barty s-a retras din tenis la 25 de ani. Contrar tuturor așteptărilor, sportiva australiană Ashleigh Barty - care a ocupat locul întâi al ierarhiei WTA în ultimele 114 săptămâni - și-a anunțat retragerea din tenis, afirmând că este timpul ca persoana Ashleigh Barty să se bucure de viață, având șansa de a-și urmări alte visuri.

În cel mai recent interviu acordat, Ion Țiriac a făcut o comparație între ocupanta locului 1 WTA, australianca Ashleigh Barty și cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin din România, Simona Halep, actualmente situată pe locul 27 în ierarhia mondială. 

Ashleigh Barty se retrage din tenis la 25 de ani cu suma de $23,829,071 câștigată din competițiile de tenis și 27 de titluri WTA, dintre care 15, în proba individuală. 


La începutul lunii martie 2022, Ion Țiriac puncta o comparație între Ashleigh Barty și Simona Halep, bune prietene ale circuitului WTA. 

Miliardarul român crede că Simona Halep e o jucătoare, în comparație cu Ashleigh Barty, pe care o vede drept „meseriașă”, apreciindu-i serviciul puternic - în raport cu înălțimea sa -, slice-ul și, în general, jocul variat, care surprinde majoritatea adversarelor din circuit. 

Ion Țiriac: „Ashleigh Barty pare mai mult o profesoară de matematică. Are un slice cum fetele nu au, împarte jocul și e o meseriașă.”

„Atât timp cât Simona o să fie competitivă, poate să mai câștige turnee. Uitați clasamentul, nu-mi spune nimic, în afară de numărul 1 în lume - tenisul feminin e atât de egalizat, în afară de australiancă, care pare mai mult o profesoară de matematică, dar are în spate școala australiană.

Sare 20 de centimetri la serviciu, având o înălțime mai mică a Simonei, de-asta servește cu 180km.  Are un slice cum fetele nu au, împarte jocul și e o meseriașă.

Simona Halep nu e o meseriașă, e o jucătoare. Eu, ca antrenor, nu aș fi făcut treabă cu Simona Halep. Eu am preferat un muncitor, în defavoarea unui talentat. Simona e foarte muncitoare, dar limitată, la fizicul pe care și l-a clădit la 14-15-16 ani,” a declarat Ion Țiriac pentru GSP

Ion Țiriac, fascinat de charisma Simonei Halep pe terenul de tenis

Adăugând pe aceeași temă, Ion Țiriac a lăudat-o pe Simona Halep pentru charisma pe care o are pe terenul de joc, lucru confirmat și de aparițiile numeroase în mass-media. 

„Când iese pe terenul de tenis, Simona, așa mică cum e, are multă charismă, provoacă atracție. În media, apare de 50 de ori mai mult în media decât orice campion olimpic,” a completat Ion Țiriac, lăsând de înțeles și că anumite performanțe olimpice sunt trecute cu vederea în România. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!