GALERIE FOTO 2022, anul despărțirilor în tenis! Federer, Serena și Barty sunt doar vârful listei uriașe a marilor jucători retrași

Roger Federer retragere Ashleigh Barty retragere jucatori retrasi din tenis Serena Williams retragere Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 13:45
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 13:55

Gilles Simon, Ashleigh Barty, Jo-Wilfried Tsonga, Monica Puig, Tommy Robredo, Kevin Anderson, Andrea Petkovic și Philipp Kohlschreiber sunt doar câțiva dintre jucătorii extraordinari care și-au agățat rachetele în cui, în sezonul 2022.

Ashleigh Barty, Roger Federer, Serena Williams, Jo-Wilfried Tsonga și Kim Clijsters sunt cei mai faimoși tenismeni care au decis să părăsească „Sportul Alb” în anul 2022. 

Luna martie a adus șocul anului pentru mulți iubitori ai tenisului, „Ash” Barty decizând să se retragă din tenis la doar 25 de ani, în condițiile în care domina circuitul WTA cu autoritate și devenise, de curând, triplă campioană de Grand Slam, în urma succesului de la Melbourne.

Lista marilor tenismeni retrași în 2022

  • Ashleigh Barty
  • Roger Federer
  • Serena Williams
  • Jo-Wilfried Tsonga
  • Kim Clijsters
  • Kevin Anderson
  • Andrea Petkovic
  • Gilles Simon
  • Sania Mirza
  • Philipp Kohlschreiber
  • Monica Puig
  • Sam Querrey 
  • Tommy Robredo
  • Andreas Seppi 

La Roland Garros, Jo-Wilfried Tsonga a emoționat nu doar publicul francez, când a ținut discursul său de retragere în fața unei Arene Philippe-Chatrier umplute până la refuz, în timp ce toamna a adus două lovituri uriașe tenisului mondial: retragerile imenșilor Roger Federer și Serena Williams, care au condus o generație în circuitele ATP și WTA, începând cu anii 2000. 

Cupa Laver a fost un prilej bun pentru fanii „Fedal” de a-și lua rămas-bun din partea celei mai frumoase rivalități din istoria modernă a tenisului masculin, în timp ce Serena Williams a plâns alături de americani, după înfrângerea cu Ajla Tomljanovic, din turul al treilea al Openului American.

Chiar dacă Serena Williams ori Ashleigh Barty ar putea reveni în circuitul WTA, având în vedere indiciile lăsate, respectiv vârsta favorabilă, lumea tenisului nu va mai avea privilegiul de a-i vedea la lucru o serie de tenismeni tenace, greu de uitat, precum Tommy Robredo, Gilles Simon, Andrea Petkovic, Monica Puig sau Philipp Kohlschreiber. 

Performanțele generației umbrite de Roger Federer și Serena Williams 

Gilles Simon: triplu campion al turneului ATP de la București, fost număr 6 ATP, în 2009, cu 14 titluri în palmares. 

Kevin Anderson: fost număr 5 ATP, sud-africanul s-a retras cu 7 titluri în palmares. A jucat două finale de Grand Slam, la US Open 2017 și Wimbledon 2018. 

Andrea Petkovic: are 7 titluri WTA în palmares, a fost număr 9 WTA în 2011 și a jucat o semifinală de Grand Slam, la Roland Garros 2014, când a fost învinsă de Simona Halep. 

Sania Mirza: fost număr 1 WTA în proba de dublu, a câștigat 3 titluri de mare șlem, alături de Martina Hingis. A jucat, alături de Horia Tecău, finala Openului Australian 2014, în proba de dublu mixt. 

Philipp Kohlschreiber: 8 titluri ATP în palmares, a ajuns până pe locul 16 în ierarhia ATP, în 2012. A jucat primul Grand Slam la US Open, în 2003, demonstrând o longevitate incredibilă, până la ediția 2022 a turneului de la Wimbledon. 

Monica Puig: campioana olimpică a Jocurilor de la Rio de Janeiro, portoricana Monica Puig a urcat până pe locul 27 în clasamentul WTA, în 2016. 

Sam Querrey: cunoscut pentru serviciile sale monstruoase, a urcat până pe locul 11 ATP, în 2018. L-a învins pe Djokovic la Wimbledon 2016 și s-a despărțit de „Sportul Alb” cu 10 titluri în palmares. 

Tommy Robredo: număr 5 ATP în 2006, spaniolul a acumulat 12 trofee în circuitul ATP și 7 prezențe în sferturile de finală ale competițiilor de Grand Slam. 

Andreas Seppi: fost număr 18 ATP, în 2013, italianul s-a retras din tenis cu 3 trofee în palmares, dintre care cel mai important, cucerit la Moscova, în 2012. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!