Cazul Shuai Peng provoacă încă neliniște la nivel înalt. Anunțul CIO

Shuai Peng CIO Tenis Anunțul de ultim moment făcut de WTA, despre Shuai Peng, jucătoarea dispărută de o săptămână: „Nu pot confirma încă.”
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 12:51
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 12:56

Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că preşedintele forului, Thomas Bach, se va întâlni cu jucătoarea de tenis Shuai Peng cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing

Jucătoarea "s-a declarat încântată să se întâlnească cu preşedintele Thomas Bach şi cu preşedintele Comisiei de Sportivi, Emma Terho”, a declarat un purtător de cuvânt al CIO.

Acest anunţ vine după cel de miercuri, care preciza că au mai avut loc discuţii cu jucătoarea chineză, ale cărei apariţii publice sunt din ce în ce mai rare după ce a acuzat un fost vcepremier de abuz sexual.

Bach se implică

Ultima discuţie ar fi avut loc săptămâna trecută, iar în cadrul acesteia s-ar fi convenit pentru o întâlnire între membri ai CIO şi jucătoare, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor începe în câteva zile, la Beijing.

"De la prima convorbire pe care CIO a avut-o cu Peng Shuai, la 21 noiembrie 2021, echipa CIO a păstrat legătura cu ea şi a avut o serie de conversaţii cu ea, ultima săptămâna trecută", a precizat forul, printr-un purtător de cuvânt.

Situaţia lui Peng Shuai, care preocupă foarte mult lumea tenisului şi a sportului, este foarte neclară din ziua în care a publicat un mesaj pe o reţea de socializare, în care susţinea că a fost agresată sexual de fostul premier chinez, Zhang Gaoli.

Ceremonia de deschidere a JO de la Beijing va avea loc la 4 februarie.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!