GALERIE FOTO Fundașul stânga român revenit după accidentare putea debuta în sfârșit pentru deținătoarea Conference League, dar a fost din nou împrumutat! 

Doron Leidner Austria Viena Christian Karembeu nationala Israelului olympiacos pireu Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 11:06
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 11:45

Olympiacos Pireu nu se va baza în sezonul viitor pe Doron Leidner, refăcut după o accidentare gravă: ruptură de ligament încrucișat.

UPDATE În ciuda asigurărilor date inclusiv de consilierul strategic Christian Karembeu că va fi om de bază la Olympiacos Pireu și în ciuda revenirii cu succes pe teren la echipa B în primăvară, după ruptura de ligamente încrucișate, Doron Leidner a fost împrumutat joi la FC Zurich, a anunțat clubul din prima ligă elvețiană.

”FC Zurich își întărește defensiva cu internaționalul israelian Doron Leidner. Fundașul stânga de 22 de ani va fi împrumutat de la Olympiacos Pireu în viitorul sezon, cu opțiune de cumpărare.

Doron este considerat un fundaș lateral rapid și ofensiv, cu un picior stâng puternic, și va purta tricoul cu numărul 16 la FCZ”, l-au prezentat cei de la FC Zurich pe fotbalistul cu cetățenie română care joacă pentru naționala Israelului.

FC Zurich a terminat pe locul 4 în Swiss Super League și va evolua în cupele europene în preliminariile Conference League.

Știrea inițială

Doron Leidner, fotbalist cu cetățenie română care însă evoluează pentru naționala Israelului, s-a refăcut după accidentarea gravă de anul trecut (ruptură de ligament încrucișat) și va putea debuta, în sfârșit, pentru Olympiacos Pireu, deținătoarea trofeului Conference League.

Fundașul stânga de 22 de ani, născut într-o familie originară din România, a ajuns la multipla campioană a Greciei în vara lui 2022, când Olympiacos a plătit 1,4 milioane de euro celor de la Hapoel Tel Aviv.

”Fundașul naționalei ar fi trebuit să obțină pașaportul românesc astfel încât să nu fie înregistrat ca străin, dar birocrația a adus o întârziere în acest demers.

Din cauza opririi competițiilor în timpul Campionatului Mondial din Qatar, Leidner va trebui să aștepte două luni și abia în decembrie (n.r. - 2022) ar putea juca, având statutul de fotbalist din Uniunea Europeană”, explicau după transfer jurnaliștii israelieni de la ynet.co.il.

În cele din urmă, româno-israelianul nu a mai apucat să debuteze la Olympiacos, deși a obținut cetățenia română, și a fost împrumutat în ianuarie 2023 la Austria Viena, unde în luna mai a anului trecut s-a accidentat grav în timpul unui meci din Bundesliga austriacă: ruptură la ligamentele încrucișate.

Au urmat operația la Atena, recuperarea și revenirea pe gazon după aproape un an, la satelitul Olympiacos Pireu B, în liga a doua din Grecia, pentru care a jucat în această primăvară.

La Olympiacos, fundașul stânga are toată încrederea consilierului strategic Christian Karembeu, fostul campion mondial și european cu naționala Franței care, conform presei elene, ”a discutat cu Leidner și l-a asigurat că echipa va fi construită în jurul lui după obținerea pașaportului românesc”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!