GALERIE FOTO Israelul pentru noi este România 2! Cinci fotbaliști cu cetățenie română joacă în naționala Israelului, adversara ”tricolorilor” din preliminarii

Echipa Nationala Denny Gropper Doron Leidner Omer Atzili Suf Podgoreanu Nationala
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 10 Octombrie 2022, 11:00
Data actualizarii: Luni 10 Octombrie 2022, 11:32
Trei dintre ei, Denny Gropper, Doron Leidner și Suf Podgoreanu, care teoretic erau eligibili pentru România la nivel de seniori, au debutat în ultimul an la prima reprezentativă. Ceilalți doi, Omri Glazer și Omer Atzili, sunt cel mai bun portar din ultimul sezon și, respectiv, fotbalistul anului în Israel.

Naționala Israelului, una dintre adversarele ”tricolorilor” lui Edward Iordănescu din preliminariile CE 2024, are în lot nu mai puțin de cinci fotbaliști cu cetățenie română care au fost folosiți în meciurile recente din Liga Națiunilor sau în preliminariile CM!

Trei dintre aceștia, cu toții foarte tineri, care teoretic erau eligibili să reprezinte România la nivel de seniori, au debutat însă în ultimul an pentru selecționata Israelului.

New Generation: Gropper (Ludogoreț), Leidner (Olympiacos) și Podgoreanu (Spezia/Maccabi Haifa)

Omri Glazer (portar, 26 de ani, Hapoel Be'er Sheva) a fost integralist luna trecută în 2-1 cu Albania și rezervă în meciurile din iunie. El a fost desemnat cel mai bun portar din Israel în ultimul sezon.

Denny Gropper (fundaș stânga sau mijlocaș stânga, 23 de ani, Ludogoreț Razgrad), fotbalist prezentat în exclusivitate pentru România de sport.ro, a debutat la prima reprezentativă în același 2-1 cu Albania din septembrie și apoi a fost integralist în amicalul pierdut cu Malta, scor 1-2.

Doron Leidner (fundaș stânga, 20 de ani, Olympiacos Pireu) a debutat și el la seniorii Israelului în acest an, fiind titular în patru meciuri din campania din Liga Națiunilor: 2-2 cu Islanda (a), 2-1 cu Albania (d), din nou 2-2 cu Islanda (d) și 2-1 cu Albania (a).

Omer Atzili (mijlocaș ofensiv, 29 de ani, Maccabi Haifa, fotbalistul anului în Israel) a bifat și el trei meciuri, niciunul ca titular, în ultima campanie din Liga Națiunilor, iar Suf Podgoreanu (atacant, 20 de ani, fost la AS Roma și recent împrumutat de Spezia la Maccabi Haifa, unde s-a accidentat grav în grupele Ligii Campionilor) a debutat la seniorii Israelului încă de anul trecut, când a impresionat la primul său meci ca titular.

Un fost fotbalist al lui Dinamo, titular în preliminariile CM 2022

Pe lângă aceștia, în lotul naționalei lui Alon Hazan se află și Hatem Abd Elhamed (fundaș central sau mijlocaș defensiv, 31 de ani, ajuns recent la Hapoel Haifa), fost jucător la Dinamo în 2015.

Elhamed a fost titular în campania Israelului din preliminariile CM 2022, dar nu a mai fost folosit în ultima ediție din Liga Națiunilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!